“Alle skal have mulighed for at få sved på panden”

MLI’s CP-fodboldhold er nomineret til Gulvmåttens Sportspris

Af
Thomas Quvang

SPORTSPRIS De seneste to uger er Hundested Rugby Klubs seniorhold og hiphop danserne fra F43 blevet præsenteret som nominerede til Gulvmåttens Sportspris.
Denne gang er turen kommet til MLI-fodbolds CP-hold, som er den tredie og sidste nominerede til den ærefulde pris, som overrækkes på lørdag på Halsnæs Avis.
MLI Fodbold startede, som en af meget få klubber i landet, i 2016 et helt nyt koncept op med fodbold for børn i 5-10 års alderen med CP, Cerebral Parese, og andre lignende funktionsnedsættelser.
Det var og er holdningen i MLI, at denne gruppe børn også skal have muligheden for at få sved på panden, sammen med ligestillede børn med disse bevægelseshandicaps.
Det nye tiltag var en succes fra dag et. Tidligere spillede enkelte medlemmer med CP med klubbens øvrige medlemmer, det viste sig dog, at der var store fysisk spring for de små børn med CP overfor de jævnaldrende medlemmer.

Mere synlighed

MLI har tidligere været fortaler for at synliggøre handicapidrætten langt mere i kommunen end det ses i dag, dog uden at det gav noget synligt løft.
I 2016 kom der en mulighed for, at tilknytte en træner, Anja Hymne Nielsen, der kender til børn med CP, og så kunne MLI som forening nu pludselig selv bidrage med noget til disse børn.
“Disse børn skal også have en mulighed for at være sammen med andre børn med samme diagnose. De elsker også at dyrke idræt, men har desværre ikke samme muligheder alle steder i landet. For MLI handler det om at få børn med CP til at dyrke idrætten i raskidrætsklub på 'eget hold' i socialt samvær med klubbens øvrige medlemmer”, fortæller formand Kim Daugbjerg.

Plads til alle

CP holdet i MLI er for børn med mild motorisk funktionsnedsættelse, og eneste krav er at man selv kan komme rundt på banen uden hjælpemidler.
Tiltaget er i tråd med klubbens visioner omkring klubben skal være en breddeklub med plads til alle – og på alle niveauer. Tiltaget der for et par måneder siden blev tildelt Handicaprådets Pris for lige muligheder er en yderst positiv historie der kun bekræfter, at der skal tænkes lidt alternativt i dagens foreningsliv, for at få så mange, unge som ældre, på banen da idrætten er vigtig for helbredet og ikke mindst det sociale sammenhold med klubbens øvrige medlemmer.

Publiceret 28 February 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV