Sælhundene viste tænder

Senior-satsning gav pokaltriumf og DM-bronze.

Af
Thomas Quvang

SPORTSPRIS Senior rugbyen havde egentlig ligget i dvale i flere år, men det blev der lavet godt og grundigt om på i 2016.
Da opnåede Hundested Rugby Klubs deres bedste resultater i klubbens historie blandt seniorerne. Man må sige, at Sælhundene viste tænder for alvor i sidste sæson.
Inden da var det på ungdomsfronten, at klubben førte sig frem på den nationale scene med fine resultater og en spirende talentgruppe af unge spillere der gjorde deres indtog på de danske ungdomslandshold.

Flere forstærkninger

Succes'en på ungdomsholdene blev for få år tilbage startskuddet på satsningen på seniorfronten, ikke mindst med tanke på at bibeholde de fremadstormende 'Sælhunde-hvalpe'.
Samtidig lykkedes det klubben, at få tilført forstærkninger både på træner og spillerfronten.
Oprustningen gav gevinst i 2016, hvor pokalturneringen var første store målsætning. En sårbar en af slagsen, da et nederlag ville betyde exit. Hundested præsterede dog stærkt spillede sig helt frem til finalen, hvor Speed ventede. Hundested var heldige med lodtrækningen - og fik hjemmekamp i klubbens største kamp i historien, pokalfinalen.
I disse dage sidst i juni, talte hele Halsnæs om rugby og mere 1.000 tilskuere bakkede deres lokale helte op i pokalfinalen. Sælhundene kvitterede ved at besejre Speed med 16-11 efter en fantastisk spændende finale.

DM-bronze

Også i den hjemlige turnering spillede Hundested formidabelt.
Sælhundene spillede sig sig i efterårets medaljeslutspil Super Six. De bedste tre hold øst og vest fra Storebælt skulle her fordele medaljerne mellem sig.
Også her viste Sælhundene tænder, efter flere fornemme præstationer på de knoldede græsplæner blev det til en velfortjent 3. plads og dermed DM-bronze for første gang i klubbens historie.
Det er disse præstationer der gør at Hundested Rugby Klubs seniorer er nomineret til Gulvmåttens Sportspris, som overrækkes den 4. marts ved en sportslig reception på Halsnæs Avis.

Publiceret 19 February 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV