Sportsprisens finalefelt

Og de nominerede er... Hundested Rugby Klubs seniorhold, hiphopdanserne F43 og MLI-fodbold's CP-hold.

Af
Thomas Quvang

NOMINERING Som alle de øvrige år blev det en aldeles vanskelig opgave, da avisens redaktion sammen med Peter Fjeldal torsdag formiddag’ skar ind til benet, og nominerede tre kandidater til Gulvmåttens Sportspris. For der skulle sorteres mellem masser af gode og meget alsidige forslag og dertil ligeså mange gode begrundelser. Samtidig blev sportsåret 2016 gennemgået med kritiske øjne, inden finalefeltet blev udpeget. Det blev MLI-Fodbold’s CP-hold, de fem lokale hiphopdansere fra formationsholdet F43 og Hundested Rugby Klubs seniorhold der slap gennem nåleøjet. Det bliver blandt disse tre, at sportsprisens vinder bliver fundet. Finalefeltets resultater i 2016 er en lang succes historie både hvad angår medaljer og topplaceringer såvel nationalt som internationalt, men også når det gælder idrættens mere bløde værdier, og at åbne muligheder for at få børn og unge til at dyrke idræt.

Pokal og bronze

Hundested Rugby Klubs seniorer præsterede kæmpestort i 2016 da de for første gang i klubbens historie sikrede ædelt metal i landets bedste række. I efterårets Super Six endte Hundested med velfortjente bronzemedaljer om halsen. Men det var tidligere på året, at hele Halsnæs for alvor fik øjnene op for den hårde sport med den ovale bold på den knoldede grønsvær. Da kæmpede holdet sig helt frem til finalen i landspokalturneringen. Og på hjemmebanen, foran mere end 1.000 tilskuere, blev det til pokaltriumf efter en spændende finalesejr over Speed.

Børn med bevægelseshandicap skal også spille fodbold.

Børn med bevægelseshandicap skal også spille fodbold.

I den 'tunge liga'

På den internationale scene var det hiphop-danserne på formationsholdet F43 der sikrede Halsnæs stor succes. På det store hold er der fem dansere fra Halsnæs. Ida Grønnegaard Lidsmoes, Victor Roskvist, Stephanie og Victoria Hogrefe samt Johanne Gutting var med da det sidste sommer blev til bronzemedaljer ved europamesterskaberne i Ostrawa i Tjekkiet og få måneder senere en 7. plads ved verdensmesterskaberne i Graz i Østrig. Hiphop’erne hører med i den absolutte ’tunge liga’ på internationalt niveau og i kraft af deres adfærd, både på og udenfor banen, er de blevet et hold der både er kendt, respekteret og frygtet af de øvrige nationer.

F43 med fem dansende hiphop'ere fra Halsnæs

F43 med fem dansende hiphop'ere fra Halsnæs

Nyt hold på banen

På fodboldbanerne i Melby så et helt nyt hold dagens lys i 2016. Ikke et hold, hvor point, placering på banen og en stilling havde den store betydning – derimod at få børn med bevægelseshandicap til at glæde sig ved fodboldspil. CP-holdet (Cerebral parese) blev med det samme en stor succes i MLI. Et tiltag for 5-10 årige børn der nu fik muligheden for at dyrke fodboldspillet, få sved på panden sammen med ligestillede børn med disse bevægelseshandicaps. MLI har tidligere været fortaler for, at synliggøre handicapidrætten langt mere i Halsnæs. Nu kom muligheden for at give denne et løft. Den mulighed blev taget i en grad så MLI i slutningen af 2016 blev belønnet med Handicaprådets ’Pris for lige muligheder’.

Hemmeligt indtil 4. marts

Det er som skrevet blandt disse tre at vinderen af Gulvmåttens Sportspris skal findes. Men hvem der bliver belønnet med den ærefulde pris forbliver en velbevaret hemmelighed indtil den 4. marts.

Publiceret 03 February 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV