Forslaget går ud på at etablere en ny fodgængerovergang ved krydset Stadionvej/ Amtsvejen i Hundested. Grafik: Rådgivningsfirmaet MOE A/S
Forslaget går ud på at etablere en ny fodgængerovergang ved krydset Stadionvej/ Amtsvejen i Hundested. Grafik: Rådgivningsfirmaet MOE A/S
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Skolevej skal være mere sikker


TRAFIK Der er kommet mere trafik til og fra skolen på Lerbjergvej, efter at Hundested Skole sidste år blev samlet på den tidligere Lerbjergskolen, og for at gøre skolevejen mere sikker har Halsnæs Kommune barslet med et forslag om ny fodgængerovergang på Amtsvejen ved Stadionvej.

Den nye skoleledelse og skolebestyrelse henvendte sig i foråret 2017 med ønske om at få undersøgt mulighederne for at forbedre trafiksikkerheden ved krydsning af Amtsvejen, og nu ca. et år efter har miljø- og planudvalget sagt god for fodgængerløsningen, der er forhåndsgodkendt af Vejdirektoratet og til slut skal godkendes af byrådet.

Løsningen inkl. en ny midterhelle koster ca. 400.000 kroner og vil bl.a. sikre, at cyklister og fodgængere kan koncentrere sig om et spor ad gangen, der er ikke usikkerhed om vigepligten, når de skal krydse Amtsvejen, desuden skal cyklister og fodgængere ikke krydse Stadionvej, hvilket var tilfældet med det nuværende fodgængerfelt på modsat side af krydset.

an


Publiceret: 14. April 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis