Fiskeskolen i efterårsferien var et af tiltagene fra Fishing Zealand, men nu er der sat et foreløbigt stop for projektets aktiviteter. Foto: Thomas Quvang

Fiskeskolen i efterårsferien var et af tiltagene fra Fishing Zealand, men nu er der sat et foreløbigt stop for projektets aktiviteter. Foto: Thomas Quvang

Halsnæs melder sig ud af projektet Fishing Zealand

Der er ikke afsat penge til fortsat medlemsskab af lystfiskerprojektet på budgettet for 2018

Af
Jens Patrick Thiede

LYSTFISKERI Halsnæs Kommune er ved at melde sig ud af lystfiskerprojektet Fishing Zealand.
I dagsordenen for mødet i Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse tirsdag 16. januar indstiller direktionen, at administrationen meddeler sekretariatet for Fishing Zealand, at Halsnæs' medlemskab ikke fortsætter i 2018, da der ikke er afsat midler til kontingentet på 150.000 kroner årligt i budget 2018 for Halsnæs Kommune.
Fishing Zealand er et projekt mellem Danmarks Sportsfiskerforbund, kommuner på Sjælland/Øerne og frivillige lystfiskere, der samarbejder med virksomheder og turistorganisationer om at udvikle bæredygtig lystfiskerturisme og fiskemuligheder.
Halsnæs Kommune har været medlem siden august 2016, og som led i medlemsskabet er der blevet afholdt flere lystfisker-events i kommunen som blandt andet Fishing Zealand-ugen i efteråret med ørredfiskeri og fiskeskoler på forskellige lokaliteter.
De forskellige tiltag har medført medieomtale både lokalt og regionalt, ligesom lystfiskeri i Halsnæs er blevet markedsført på forskellige platforme. Senest skrev et tysk fiskemagasin om den nordsjællandske kyst - herunder Halsnæs.

Prioriterer velfærd

Annette Westh er ny udvalgsformand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, der behandler evalueringen af medlemsskabet på udvalgsmødet tirsdag 16. februar.
Hendes parti Socialdemokratiet har sammen med de øvrige forligspartier (F og Ø) bag budget 2018 valgt at trække støtten til medlemsskabet. Om den beslutning siger hun:
“Pengene til medlemsskabet kom fra vækstpuljen, som vi desværre så os nødsaget til at bortprioritere til fordel for flere penge til den nære velfærd - altså flere penge til vores folkeskoler, daginstitutioner og plejecentre, som blandt andet skal gå til at ansætte mere personale.”
“Det er selvfølgelig ærgerligt at skulle skære et godt tiltag væk. Men det var en nødvendighed, for at vi kunne få enderne i budgettet til at nå sammen.”
Annette Westh glæder sig i stedet over, at Halsnæs Kommune i samarbejde med Visit Nordsjælland i 2017 fik udarbejdet kataloget 'Outdoor Guiden', som findes på nettet.
“Heri er Nordsjællands gode lystfiskesteder rigtig flot beskrevet sammen med cykelruter, vandreruter, vansportssteder og naturoplevelser,” siger Westh.

Politisk uenighed

Det er dog ikke et enigt udvalg, der sløjfer medlemsskabet til Fishing Zealand. Venstre var i sin tid fortaler for at melde sig ind i projektet.
“Vi havde gerne set, at medlemsskabet var fortsat. Vi mener, at medlemsskabet burde evalueres over en længere periode på tre år og ikke kun halvandet år, som nu er tilfældet. I vores budget havde vi lagt op til, at medlemsskabet skulle fortsætte,” siger Steen Hasselriis (V).

Projektleder undrer sig

Niels Lagergaard Pedersen, som er projektleder for Fishing Zealand, siger om Halsnæs' exit:
“Det er vi vildt kede af, for vi har lavet mange tiltag i Halsnæs og havde planer om meget mere, som vi nu ikke kan føre ud i livet.”
“Vi har fået at vide, at kommunen ikke var utilfredse med vores indsats, men at pengene skulle bruges anderledes til varme hænder. Jeg har forstået, at Halsnæs har skåret ned på udviklingsdelen af turismen, og her ryger vi altså også ud.”
Niels Lagergaard Pedersen undrer sig dog over, at et beløb på 150.000 kroner årligt skulle udgøre den store forskel i et kæmpe kommunalt budget.
“Jeg synes, det er et relativt lille beløb for at være medlem af noget, som er relevant for områdets lokale samt turister og rummer vækstpotentiale. Ud af de 150.000 kroner får man tilmed 25.000 tilbage til events.”

null

Publiceret 12 January 2018 11:00

SENESTE TV