Kregme Syd skal forskønnes

BOLIGOMRÅDE Som tidligere omtalt er der gang i byggeriet i nybyggerkvarteret Kregme Syd ved Frederiksværk, og Halsnæs Kommune har nu udmeldt en plan for forskønnelse af kvarteret.
 
Det sker i forbindelse med, at byrådet i Halsnæs Kommune har bevilget 13,5 mio. kroner til at give omgivelserne et ekstra løft hen over de næste fire år, og konkret betyder det, at der i år blandt andet bliver etableret en vold ud mod Frederikssundsvejen, der skal mindske støjen fra og udsynet til den forbikørende trafik.
Derudover bliver en række fællesarealer beplantet blandt andet i området omkring Børnehuset Kregme. Men en række frugttræer skal også spire i området ved Kirkevænget, hvor der ligeledes bliver asfalteret og anlagt fortov. En proces der ligeledes vil ske i kvarterets to andre delområder Tårnvænget og Skibsvænget hen over de næste par år. Beplantningen vil ske i henhold til lokalplanen for området, oplyser kommunen, og det den plan for skønnelse bliver vel modtaget af Jens Christian Larsen, der var en af de første nybyggere på 'prærien' i 2009:
"Det har været svært at få noget at vide om, hvornår forskønnelsen med beplantning, støjvold og asfaltering skulle gennemføres - så denne udmelding er absolut positiv. Kommunen har ønsket at sælge grunde i et kvarter, som har set ufærdigt ud - endda med ukrudt på veje og stier - og da der nu er kommet mere gang i grundsalg og byggeriet, kan forskønnelsen være med til at sætte mere skub i den positive udvikling," fortæller Jens Christian Larsen.
LÆS OGSÅ: BYGGEBOOM I KREGME SYD
Udvalgsformand for Miljø og Plan Anja Rosengreen (SF) glæder sig også over den positive udvikling:
"Det har længe været et ønske at udvikle bydelen i Kregme. Gennem de seneste år har vi set en stigende efterspørgsel på grundene. Det er kun glædeligt, at flere og flere borgere vælger at investere i området. Og nu ser vi frem til at gøre området endnu mere attraktivt ikke blot for de borgere, som allerede har valgt at flytte dertil men også over for potentielle tilflyttere," udtaler Anja Rosengreen.
Antallet af solgte byggegrunde er fortsat stigende i nybyggerkvarteret. Alle grunde i Tårnvænget er solgt, mens kun en enkelt grund i Kirkevænget er til salg. I Skibsvænget er der indgået købsaftaler på 11 ud af 12 udbudte grunde i første etape, og der er indgået en købsaftale i anden etape, hvor flere byggegrunde nu er sat til salg.

Publiceret 05 January 2018 14:52

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV