Forfatter fra Frederiksværk:

En lille hård verden deroppe

Forfatter Anders Haahr Rasmussen, der er aktuel med en ny bog, fortæller om det at stamme fra Frederiksværk

Af
Jens Patrick Thiede

PORTRÆT Der kan være langt fra Nørrebro til Halsnæs - især mentalt - og så alligevel ikke: Anders Haahr Rasmussen er født og opvokset i Frederiksværk og deler lejlighed med to personer i København - herunder forfatter Kristina Nya Glaffey, som Anders lærte at kende i skoletiden i stålbyen.
Han har netop udgivet bogen 'En fortælling om at være træt', som han optrådte med på Halsnæs Bogfest i oktober måned, og som Halsnæs Avis har taget en uddybende snak med ham om.
Her kom han også ind på identiteten ved at komme fra Frederiksværk.

Rigtig arbejderby

“Min forbindelse til Frederiksværk er stærk. Jeg føler, jeg er vokset op på en særlig lille ø, hvor man har noget til fælles, og det er en stor del af min selvopfattelse...”
Anders er født i byen i 1979. Han boede i Strandgade, gik på lokale skoler og senere gymnasiet. Han flyttede fra byen i år 2000.
“Begge mine forældre var skoleledere i kommunen, så de kendte mange. Jeg har stadig en tipsklub med de gamle fodboldgutter fra byen som Kim Christensen og Niels Lindegaard, og min mor bor der fortsat. Jeg besøger hende altid 1. søndag i advent til julehygge og juletræstænding ved kirken, og jeg tager derop til gamle venners fødselsdage.”
For Anders var Frederiksværk en tryg puppe, hvor han kunne dyrke sin sport.
“Jeg gik til megen sport og var god til det og blev derfor ikke mobbet, selvom jeg var lille og dygtig i skolen, så det havde ligget lige for at kalde mig nørd og bøsse. Der er ingen valuta så stærk i dansk drengeopvækst som at være god til sport.”
“Jeg stillede ikke spørgsmål ved det dengang. Nu kan jeg se, at det er en rigtig arbejderby, og jeg husker de mænd på stadion, når vi spillede fodbold, der stod med en bajer. Jeg turde ikke snakke med dem, men på en måde havde de vores ryg.”
“Frederiksværk må være den største by i Danmark uden et dansegulv. Jeg er vokset op med at spille skomager og drikke Wiibroe på Generalen, mens andre, jeg kender, har haft en mere storbyagtig opvækst. Det er en lille hård verden deroppe...”

LÆS HELE INTERVIEWET I HALSNÆS AVIS ELLER KLIK HER

Bogen er udkommet i efteråret. Foto: People’s Press

Bogen er udkommet i efteråret. Foto: People’s Press

null

Publiceret 04 December 2017 14:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV