Politik i blodet:

Jeg er vokset op med politik

Embla Mari Prien (F) svarer på spørgsmål om sit politiske ophav

Af
Jens Patrick Thiede

KV 17 Kommunalvalget nærmer sig, og i den forbindelse har vi stillet en række opstillede politikere ikke direkte politiske spørgsmål, som i stedet vedrører, at politikerens forældreophav også er eller har været involveret i lokalpolitik.
Kort sagt har politikeren 'politik i blodet'.
De to første i serien var borgmesterkandidat Steffen Jensen fra Socialdemokratiet og Sune Søndergaard Raunkjær fra Venstre.
Hvordan er/var din familie involveret i lokalpolitik?
“Jeg er næsten vokset op med politik. Min far har, så længe jeg kan huske, været aktiv i samme parti. For tiden udøver han et fantastisk flot arbejde som vores formand for SF Halsnæs.”
Var du gået ind i politik, hvis ikke din far havde været aktiv?
“Om jeg stadig ville have været aktiv, hvis ikke min far selv havde været det, er jeg mere end sikker på. Jeg vil ikke blot sætte mit kryds til valget. Jeg vil præge samfundsudviklingen med mine egne ideer og holdninger. Det er en af de grunde til, at jeg har valgt at stille op til byrådet. Det er på tide, at vi får de unges stemmer ud i samfundet.”
I hvilken grad har din fars engagement præget din egen måde at være politiker på (mærkesager, stil, parti)?
“Min fars engagement har været med til at præge min interesse til politik. Som yngre og uerfaren stillede jeg spørgsmålstegn ved det hele. Min far fik ikke lov til at stikke af med et enkelt svar. Det skulle uddybes, og der skulle findes en løsning på problemstillingen.”
“Det gav mig blod på tanden for selv at finde ud af, hvad jeg syntes, der er vigtigst her i verden, og hvad der skal sættes mere fokus på i Danmark. Jeg valgte derfor at læse mig igennem de forskellige ungdomspartier og meldte mig i sidste ende i SF ungdom.”
“At det var ungdomspartiet til det parti, som min far selv arbejder, for er jo kun godt. Det viser bare, at de gode holdninger i forhold til mennesker og natur ligger i familien. Min far har altid været god til at lytte til mig, også når det drejede sig om politik. Det er en af de ting jeg har taget med, når jeg nu selv snakker politik. Det er så utrolig vigtigt at lytte til borgerne. Det er trods alt også dem, vi lægger politik for efter kommunalvalget.”
Hvor vigtigt er det at adskille sig fra sit politiske familieophav?
“For mig var det vigtigt, at jeg ikke bare meldte mig ind i SF, nu hvor min far også var medlem. Men efter at være gået i dybden med de forskellige partiers holdninger, faldt jeg for SF og SFU.”
Vil du forsøge at få dine egne børn interesserede i politik en dag?
“Jeg håber, at jeg en dag kan give min politiske energi videre til mine egne børn, ligesom min far gjorde. Give dem interessen for at forstå samfundet, og hvordan vi kan arbejde for mere lighed.”

Publiceret 20 November 2017 10:15

SENESTE TV