Sælhunde i semifinalen

Hundested satte fornemt punktum for sæsonen 2017

Af
Thomas Quvang

RUGBY Hundesteds rugbyspillere sluttede 2017 på fornemste vis ved at vinde lørdagens pokalkvartfinale på hjemmebanen med 10–3 over Frederiksberg. Ikke alene blev det til en fortjent sejr, det blev også til en meget spændende kamp. Hundested startede med den kraftige vind i ryggen, hvor den sikre sparker Mateuz Adamski efter 20 minutter bragte Hundested på 3-0 efter et straffespark. Denne føring holdt til halvlegens sidste minut, hvor hjemmeholdets Ali Jahoud efter et kraftigt pres fra Frederiksberg, spurtede igennem udeholdets kædespillere ved at skubbe taklende spillere væk og løb en hel banelængde for sluttelig at trykke bolden. Det efterfølgende spark går over overliigeren, så Hundested kunne gå til pausen med en 10-0 føring. Anden halvleg blev et stort og massivt pres på Hundesteds baglinje, hvor Frederiksberg hurtigt i halvlegen fik reduceret til 3-10. På trods af en hård jagt på yderligere scoring, var det Sælhundene der kunne juble, da kampens dommer Harry Rose fløjtede kampen af uden yderligere scoringer. Sejren betyder, at Hundested er sikret en plads i pokalsemifinalen, som spilles til foråret. Inden da skal Hundested nu bruge vinterpausen til at arbejde med nye spillere i truppen. En del af holdets spillere søger nye græsgange, heriblandt Mateuz Adamski, som spillede sin sidste kamp for Hundested og nu rejser hjem til Gdansk i Polen.

Nummer fem i Danmark

Efter lørdagens kamp overrakte Anni Steffensen fra Dansk Rugby Union pokalen til Hundesteds anfører Lars Håkonsson som bevis for, at klubben vandt efterårets 1. division med lutter sejre. Dermed kunne spillerne ikke alene fejre pokalsejren over DM-sølvvinderne fra Frederiksberg, men også at klubben blev femte bedste hold i Danmark i 2017.

Anni Steffensen fra DRU overrækker pokal til Hundesteds anfører Lars Håkonsson.

Anni Steffensen fra DRU overrækker pokal til Hundesteds anfører Lars Håkonsson.

Publiceret 12 November 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.