Farten skal ned i rundkørslen

Den gamle rundkørsel i Frederiksværk er under ombygning for at gøre den mere sikker - ikke mindst for bløde trafikanter

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

TRAFIKSIKKERHED På fem år (2010-2014) er der registreret 15 uheld i “Den gamle rundkørsel” i Frederiksværk. Ved fire af disse uheld skete der personskade - i alle tilfælde gik det ud over cyklister eller knallertkørere. Rundkørslen er derfor blevet udpeget som ’sort plet’ - et sted hvor der sker flere trafikuheld end forventeligt. Det bliver der nu gjort noget ved. Vejdirektoratet er ved at ombygge rundkørslen for at sænke farten og gøre den mere trafiksikker. Afdelingsleder i Vejdirektoratet, Maria Meiner, forklarer: “For det første gør vi det mere besværligt at køre ind i rundkørslen i høj fart ved at ændre på de såkaldte spærreflader, altså området mellem til- og frakørsler. Vi hæver spærrefladerne og sætter afrundede kantsten på. Hermed tvinges trafikanterne ned i fart for at kunne benytte kørebanearealet.” “Dernæst øger vi belysningen på en kortere strækning ved til- og frafarterne ind mod rundkørslen, samt hvor cykelstierne krydser.” “Endelig forøger vi midterøens højde, hvilket skal bevirke, at trafikanterne i højere grad erkender rundkørslen og nedsætter farten.” “Det er vigtigt at synliggøre rundkørslen, så trafikanterne er opmærksomme på vigepligten ved rundkørslen og foretager selve gennemkørslen i lav hastighed med fokus på de øvrige trafikanter,” understreger Maria Meiner, som oplyser, at ombygningen af rundkørslen forventes færdig i løbet af december måned.

Publiceret 10 November 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.