Skolekantiner:

'Molbohistorien' skaber forundring

SKOLER Omlægningen af kantinedriften på skolerne har skabt voksende forundring, efter at Enghaveskolens bestyrelse i sidste uge var ude med 'molbohistorien' om ombygning af skolekøkkener og -kantiner for 10 mio. kroner, for derefter at lukke dem igen og omlægge driften med levering af skolemad fra en udenbys leverandør.
LÆS OGSÅ: Molbohistorien om skolemaden
Emnet blev også vendt på Halsnæs Avis' debatmøde onsdag aften, da lynæsborger Ulla Roos spurgte ind til emnet - om det virkelig kunne passe...? - og der kom nogle divergerende svar fra kandidaterne.
Borgmester Steen Hasselriis (V) mente, at det var rettidig omhu at ændre ordningen, da skolekantinerne ikke blev den forventede succes - og at eleverne er sikret tilbud om sund skolemad efter nytår.
Anja Rosengreen (F) fastholdt, at det var "uartigt" at droppe ordningen uden nærmere undersøgelse.
SE VIDEO FRA VALGDEBATTEN
Der ser ud til at være politisk interesse for at undersøge sagen nærmere.
"Det virker ikke som rettidig omhu, når kommunen bruger 10 mio.kr på at renovere skolekøkkener og få år efter lade dem stå mere eller mindre halvtomme, og udlicitere produktionen af mad til børnene til en virksomhed i en anden kommune. Og alt dette til stor frustration for skolebestyrelserne, som ønsker andre løsninger," hedder det i en længere kommentar fra spidskandidat Kim Jensen, Konservative.
Fra Anja Rosengreen (F), Steffen Jensen (A) m.fl. lyder det nu, at det i forbindelse med skoleforliget er aftalt at der fordeles 200.000 kroner til hver skole til understøttelse af kantinedriften.
Men nu er der tilsyneladende opstået en ny situation, og Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Alternativet vil have sagen op i byrådet.
"Pengene er afsat i det vedtagne budget. Det var således forventningen, at de ville blive udmøntet til skolerne i fremtidige tildeling. Ved henvendelse til administration kan vi imidlertid konstatere, at dette ikke er sket, og at man afventer udmøntningen. Hvis ikke skolerne allerede nu får en melding om bevillingen for 2018, vil den lokale kantinedrift reelt stoppe ved udgangen af i år. Samtidig har forældre fået oplyst, at pengene til kantinerne er sparet væk. Dette er ikke korrekt. Det korrekte er, at der tidligere var 2,3 mio.kr. årligt, som blev fjernet i skoleforliget, men at der er indsat 1 mio.kr. årligt i forbindelse med budgetvedtagelsen," står der i udmeldingen fra A, F, Ø og Å, som også mener at forhandlingen med en ekstern leverandør af skolemad fra Allerød reelt vil stille sig i vejen for intentionerne om at den enkelte skole selv skal kunne disponere over det tildelte beløb.
"Vi er meget ærgerlige over, at denne bevilling ikke er effektueret, og at forældrene får forkerte oplysninger.
For os er det vigtigt, at der hurtigt skabes ro omkring kantinedriften, og at skolerne ved, hvad de har af penge til formålet. Vi kan samtidig frygte at den langsommelige behandling af sagen kan skyldes, at V og
DF har i sinde at ændre beslutningen og fjerne tilskuddet, hvis de har flertal efter et valg." 
I et brev til borgmesteren ønsker de fire partier nu at kantinedriften behandles på et kommende byrådsmøde. /an
 

Publiceret 09 November 2017 09:39

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.