Nye kroejere:

Vi har købt en drøm

De nye ejere af Hundested Kro per 1/11 vil binde havn og by bedre sammen med respektfulde fornyelser af kroen

Af
Jens Patrick Thiede

EJERSKIFTE Det er en stille hverdagsformiddag på Hundested Kro, men for de nye ejere, der overtager stedet 1/11, er der nok at se til.
Fra november 2017 er det nemlig slut med mange årtiers familiedynasti, når kroen derefter skal drives af parret Mikkel Herman og Catherine Wallentin.
Parret er en del af tre familier, der deles om ejerskabet, ligesom familierne også ejer andre hoteller samt et byggefirma og øvrige ejendomme.

Drøm & familieforretning

”Vi skal så drive hotellet her. Sammen med vores forretningspartnere har vi købt et andet hotel tidligere på året, så Hundested er vores anden satsning. Vi er flyttet til byen med vores to børn for at passe stedet.”
“Catherine skal være daglig leder, mens jeg styrer hotellet i helikopterperspektiv og står for økonomien,” fortæller Mikkel Herman.
De starter 1/11 med selve renoveringen af kroen, som skal udføres af deres fællesejede byggefirma, og som skal foregå i etaper samtidig med den daglige drift.
”Vi har købt et klenodie og en familieforretning, og for os er det både en drøm og en forretning. Vi har gjort det for udviklingsmulighederne i det. Vi har kigget på mange hoteller, og der ligger et forretningsperspektiv bagved, at vi har jagtet det her hotel,” fortæller Mikkel Herman.

Nænsom renovering

Deres faglige baggrunde for købet er, at Catherine Wallentin har 30 års erfaring inden for salg og service, erfaring med HR og som receptionist samt fra hotelbranchen, mens Mikkel Herman er uddannet bilsælger samt udlært tømrer og kloakmester.
Selvom de vil forny kroen, skal de ca. 25 ansatte ikke frygte for deres ansættelse. De, der stopper, har selv sagt op.
Catherine Wallentin forklarer:
”Det bliver en nænsom renovering, hvor vi beholder den gamle stil og langsomt laver de ting om, hvor vi synes, standarden skal højnes. Stedet er godt forsømt, og alt, hvad der ikke virker, skal laves med det samme. Det ligger ikke i planerne, at nogle skal fyres.”

Forbinde havn og by

”Vi vil føre ånden og sjælen videre og holde fast i 1800-talsstemningen og alt det, Kim (snart forrige ejer – red.) har bygget op. Vi laver lidt om i køkkenet og kælderen.”
Den overordnede vision er at binde havn og by bedre sammen. For at opnå dette vil de lave en ny facade med et nyt indgangsparti, der skal drejes og vende ned mod havnen.
”Der kommer skilte, lys og liv ned mod havnen, som alt sammen kan forbinde havnen og gågaden bedre,” forklarer Catherine Wallentin.
Den tidligere natklub i kælderen vil de indrette i stilen 'old American diner', der skal stå færdig før jul. Den bliver ikke en selvstændig enhed med egen mad og udskænkning, men vil indgå som en daglig del af kroen, hvor man kan medbringe og indtage sine tørre og våde varer købt på kroen. Derved skal stedet også fungere som endnu en åbning mod havnen.
”Dineren kan vi bruge til andre events, leje den ud til selskaber og samle byens unge i den. Jeg håber, min passion for vintage, retro og pin up-stilen fra 40- og 50'erne vil skinne igennem vores renovering, hvor jeg vil styre indretningen og stilen af kroen,” siger Catherine Wallentin.

Bliver her i 40 år

Vil I også som jeres forgænger komme til at drive kroen længe?
”Helt sikkert, vi kommer til at bo her i 40 år, det er derfor, vi er flyttet herop,” siger Mikkel Herman.
Han mener, at kroferiekonceptet i høj grad er holdbart.
”Vi vil stadig holde på stamkunderne, markedsføringen bliver bare anderledes, og min kone er dygtig til markedsføring,” siger krofatter Mikkel og smiler til sin kromutter.
Hun uddyber:
”Selve konceptet kroferie bevarer vi for de par, der kommer her fredag til søndag. I øjeblikket er segmentet primært det ældre publikum - specielt i vinterperioden, mens det er anderledes i højsæsonen.”
”Men det vil vi gerne ændre, så vi også får fat i de unge og børnefamilierne. Der vil ske noget nyt for at trække byen ind til os.”
Hvordan ser tilflytterparret på Hundested som turistområde?
”Det er den sidste del af nordkysten, som mangler at blive hevet med op, men her er gode tendenser med kunsthåndværkerne og restauranterne på havnen. Det hele er så spændende. Vi overvejer selv at lave et arbejdende værksted på havnen ved lejlighed,” kommer det fra parret.
Catherine Wallentin konkluderer:
”Nu skal vi først renovere det her, så det bliver det flotteste hotel i hele Nordsjælland! Vi er stolte af vores planer og har de bedste intentioner for byen. Det er spændende, hvor vi er om et år...”

Publiceret 06 October 2017 14:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV