Kino er næsten køreklar

BIOGRAF ?Filmudstyret fra en nedlagt biograf er reserveret til Hundested Kino, men ildsjælene i den lokale biografforening mangler lige de ca. 150.000 kroner til at købe det komplette digitale anlæg.

“Når det først er installeret, er Hundested Kino faktisk helt køreklar,” fortæller bestyrelsesmedlemmerne Søren Torrense Hansen og Lasse Koefoed, der også beretter om fundraisning og om en etapeløsning, der gør det muligt allerede nu at lave flere arrangementer og vise film med mindre udstyr.

Efter flere oprydningsdage har de frivillige gjort bygningen brugbar.
“Den større ombygning med for eksempel indretning af den lille biografsal med café må så komme hen ad vejen.”
Sponsorjagten er gået ind, og støttearrangementer er i støbeskeen for at skaffe penge til udstyr og ombygning. Det samlede budget er ca. 2 mio. kroner, og der er søgt støtte fra bl.a. fonden Realdanias 'Underværker', som først kan give tilsagn om et par måneder.
Men Kinos ildsjæle vil så gerne i gang og har nu planlagt det første støttearrangement med film, dans og musik. Flere events er på vej.

“Vi forsøger at få nogle penge i kassen og skabe opmærksomhed omkring projektet. Den 16. september sker der en masse i Hundested Kino med film, dans og musik af lokale bands.  Det giver samtidig en idé om den fremtidige Kino med plads til forskellige kulturaktiviteter,” siger Lasse Koefoed.
Søren Torrense Hansen understreger, at det også handler om at få flere medlemmer.
“Lige nu er vi omkring 200 medlemmer, og målet er at komme op på cirka det dobbelte. Det kræver mange frivillige kræfter at drive et sted som Hundested Kino.” /an
Læs mere i næste uges avis

Publiceret 01 September 2017 09:37

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV