Her er havnens drømmeprojekt

Skitseprojekt lægger op til byggeri af etageareal på 11.450 m2 og med en byggehøjde op til 25 meter (syv etager) på Nordhavnen

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

HUNDESTED HAVN Halsnæs Avis har fået aktindsigt i det skitseprojekt, som Hundested Havn 2. marts har sendt til Halsnæs Kommune. Det er udarbejdet af arkitektfirmaet Holscher Norberg for Hundested Havn.
Skitseplanen rummer planer for byggeri på Nordhavnen, som rækker ud over de eksisterende rammer (kommuneplan samt masterplan for Hundested Havn.)
Med de nuværende rammer er muligt at opføre i alt 7.000 m2 etageareal på området, men havnens skitseprojekt lægger op til byggeri af 11.450 m2.
Altså en forøgelse på godt 61 procent.
Hertil kommer et ønske om mulighed for at bygge 500 m2 ekstra til f.eks. café eller kajakklub.
Den nuværende kommuneplan giver mulighed for, på et mindre område, at bygge i op til 7 etager i en højde på 22 meter.
Havnens skitseprojekt fastholder de 7 etager, men i en byggehøjde på 25 meter.
Den skitserede bebyggelse vil primært indeholde boliger, men en del af stueetagen i de enkelte bygninger tænkes anvendt til butikker.
På toppen af den høje bygning vil være mulighed for at indrette restaurant.
Bebyggelsen er disponeret som to åbne karréer, med gårdrum i midten, samt et punkthus i 7 etager. Der er parkeringskælder under de to karréer.

Vil ’skygge’ for ARCTIC

Borgmester Steen Hasselriis har i et brev til Hundested Havn gjort opmærksom på, at det ønskede byggeprojekt ikke er muligt med den gældende kommuneplan:
“Havnen har fået udarbejdet et projektoplæg, som indeholder arkitektoniske kvaliteter, men som ligger udover de højde- og volumenmæssige rammer, der ligger i kommuneplanen. Projektet vil desuden være så markant, at det vil skygge for ARCTIC som attraktion,” skriver Steen Hasselriis.

Plan for byggeri på Nordhavnen i fugleperspektiv. Illustration: Holscher Nordberg.

Plan for byggeri på Nordhavnen i fugleperspektiv. Illustration: Holscher Nordberg.

Smuk bagrund for ARCTIC

Hundested Havn har nu meldt ud, at der ikke er plads til et arktisk oplevelsescenter 'i den størrelse', som borgmesteren beskriver.
I det skitseprojekt, som Hundested Havn har sendt til kommunen, står ellers at læse:
“Projektets udformning holder ideen om et Knud Rasmussen museum (ARCTIC) åben og bebyggelsen i Nordhavnen vil kunne danne en smuk baggrund for den retningsløse og fritliggende arkitektur, der er skitseret for museet.”

Havnepromenaden, som den tager sig ud i havnens skitseprojekt. Illustration: Holscher Nordberg.

Havnepromenaden, som den tager sig ud i havnens skitseprojekt. Illustration: Holscher Nordberg.

null

Publiceret 11 May 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.