VIDEO:

Proviant med vin, drinks og lounge-stemning

Vin-, mad- og kaffebar åbner i den gamle købmandsgård

Af
Jens Patrick Thiede

BUTIKSÅBNING “Vi vil skabe lounge-stemning og håber, kunderne vil hænge ud i solen og nyde solnedgangen og udsigten til havnen. Vi ser mange muligheder i placeringen her på hjørnet, hvor der er sol på hele dagen,” lyder det fra mor Karin og datteren Sofie Stage.
“Vi vil skabe lounge-stemning og håber, kunderne vil hænge ud i solen og nyde solnedgangen og udsigten til havnen. Vi ser mange muligheder i placeringen her på hjørnet, hvor der er sol på hele dagen,” lyder det fra Karin og Sofie Stage.
De er ved at lægge sidste hånd på mad- vin og kaffebaren Proviant, som har lejet sig ind i Warrers gamle gule købmandsgård og søndag 9. april slår dørene op for kunderne i Havnegade 2B i Hundested.
Indehaver Karin Stage er opvokset i Hundested og har sommerhus i Kikhavn, men bor i København. Hun har sagt sig job op for at hellige sig driften af det nye sted, hvor hun hen over sommeren vil have datteren Sofie som sin højre hånd.
“Hundested Havn vokser, og turistantallet stiger, men der mangler lidt sommerstemning. Vi vil tilføre noget nyt - lidt Tisvildeleje-atmosfære uden at det bliver alt for fancy,” siger Sofie Stage.

Tro mod det autentiske

“Vi har bevaret det antikke i lokalerne, og selvom vores sted er moderne, forbliver vi tro mod de autentiske rammer på havnen og historien hernede. Derfor også navnet, fordi der engang blev solgt skibsproviant.”
“Jeg tror ikke, de øvrige spisesteder ser os som konkurrenter, men at de tror på synergien i alsidigheden ved, at byen kan byde på flere forskellige steder,” mener Karin Stage og fortsætter:
“Folk har nysgerrigt kigget ind og spurgt, hvad her skal ske. Forleden kom 96-årige Gerda Warrer forbi, hvis familie har ejet købmandsgården. 'Måske kan det blive min stambar', sagde hun friskt, og vi planlægger at lave et ældrehjørne med reserverede borde til seniorerne.”
Kundesegmentet kalder mor og datter bredt - “vi sigter efter både ældre og den unge instagram'er.”
Proviant byder på tapas, frokost og varme retter samt diverse drikkevarer, og håbet er løbende at udbygge udvalget med primært økologiske råvarer. Events som vinsmagning og musik indgår også i planerne.
Stedet har plads til over 30 gæster indenfor og tilsvarende i gården, og hensigten er at holde helårsåbent med vægt på højsæsonen.
Søndag den 9. april er det tid til første arbejdsdag.

Publiceret 06 April 2017 11:15

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV