Efterskolen NNY klar til start

SKOLE Målsætningen på minimum 60 indmeldte elever er nået, og dermed er iværksætterefterskolen New Nordic Youth (NNY) en realitet, melder initiativtagerne i en pressemeddelelse:
Lærer og initiativtager til skolen, Jane Holstein udtaler: “Det er en fantastisk fornemmelse, vi står med i dag. Vi er slet og ret stolte - her er ikke plads til Janteloven. Den store opbakning fra lokalområdet, erhvervslivet, politikere, forældre og ikke mindst de unge mennesker, der har delt, liket og støttet op om skolen er vi til gengæld meget ydmyge over for. Vi glæder os ufatteligt meget til at komme i gang og byde velkommen på Danmarks første efterskole for iværksætteri. De 60 elever sparker det hele i gang, men vi har stadig både plads og hjerterum til flere”.
LÆS OGSÅ: NNY LANDER MILLIONAFTALE
 
Medinitiativtager Dennis Perschke glæder sig også over, at målsætningen er nået, og nu kan koncentrere kræfterne om at skabe en helt unik efterskole i skønne omgivelser i Torup, Hundested.
 
NNY har fra starten af projektet sat sig høje mål. Aftaler med erhvervsliv, kommune, foreninger samt skoler og uddannelsesinstitutioner er landet. Netværk med iværksættere og rollemodeller er etableret og flere er på vej. Det skal nu sættes ind i en spændende kontekst til glæde og gavn for eleverne. Og der er mere på vej: “På efterskolen arbejdes der med de dynamiske kompetencer Mediedesign, Business og Tech med fremtidens IT som omdrejningspunkt. Det er et koncept, der kræver konstant opmærksomhed med udvikling for øje. Det kræver drive - og det er præcis dét, der tiltaler os”, udtaler initiativtager og iværksætter Dennis Perschke.
 
Borgmester i Halsnæs Kommune Steen Hasselriis tror, at efterskolen kan blive et stort aktiv for Halsnæs Kommune
 
”Vi har fra kommunens side støttet efterskolen fra starten – bl.a. ved at give en kommunal garanti på de lån efterskolen optager. Det har vi dels gjort, fordi der er tale om et helt unikt koncept, som jeg tror på vil udvikle sig yderligere, og samtidig vil det få en masse nye besøgende til vores kommune, hvor de ved selvsyn kan se de mange autentiske oplevelser, som Halsnæs byder. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med skolen”.
Folkene bag NNY - Jane Holstein, Jesper Sværke og Dennis Perschke - har arbejdet ca. tre år på at realisere efterskolen, der bliver den første med fokus på iværksætteri. De havde set, at der var et behov og kastede sig ud i konkurrencen med sportsefterskoler og andre efterskoler i efteråret 2016. Men var det overhovedet muligt at tiltrække unge mennesker til en iværksætterefterskole?
"Med over 60 indskrevne elever klar til start på den nye efterskole til august 2017, må svaret være et stort ja," konkluderer initiativtagerne.
an
 

Publiceret 27 March 2017 08:54

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV