Efterskole får solid opbakning fra erhvervslivet

NNY Godt 30 unge iværkstætterspirer fra hele landet har indtaget efterskolen New Nordic Youth (NNY) ved Torup i en slags test af det undervisningsprogram, der lanceres fra skolestarten i august.
Endnu mangler NNY ca. 15 tilmeldinger for at nå 'break even' på 60 elever, men Jane Holstein og NNY-kollegerne Jesper Sværke og Dennis Perschke regner med, at det magiske tal bliver nået inden for de næste måneder.
Et vigtigt element er også, at erhvervslivet bakker op om efterskoleplanen: "Vi har fået en god aftale i stand, hvor virksomheder har puljet et solidt beløb til at støtte undervisningen på skolen," fortæller Jane Holstein uden at komme nærmere ind på beløbsstørrelsen - men aftalen er "meget gunstig."
Og der er god grund til at investere i de 14-15 årige elever, der gerne vil arbejde videre med deres ideer inden for f.eks. IT og mediedesign: "Der er 19.000 ledige IT-jobs i landet lige nu, og virksomhederne må i stigende grad ansætte udlændinge til stillingerne. Danske unge har måske interessen for IT, men kan have svært ved at se, hvad det kan bruges til. Her på skolen sætter vi fokus på mediedesign, business og tech i et samarbejde med firmaer, og dermed vil eleverne opleve, hvad deres kompetencer kan bruges til," lyder det fra NNY-folkene, som også mener at det handler om at opbygge netværk, så eleverne lærer at bruge hinandens viden og erfaringer.
De unge iværksættere Kirstine og Sebastian er NNY-ambassadører og mener, det er super vigtigt med samspil med erhvervslivet i efterskolens undervisning. De har begge holdt oplæg om bl.a. virksomhedsopstart.
"Det er fedt at kunne inspirere andre til at udvikle sig. Selv om jeg kun er 22 år, har jeg været med til at starte syv virksomheder, så jeg har nogle erfaringer at dele. Det er tydeligt, at deltagerne her virkelig hører efter, fordi vi ikke er meget ældre end dem, og vi mødes i øjenhøjde," siger Sebastian og betoner NNYs muligheder for at guide unge videre med deres ideer, gøre dem nysgerrige og vise, at deres kompetencer kan bruges.
"Denne form for undervisning med fokus på iværksætteri findes ikke andre steder," siger Kirstine, som er i gang med opstart af en webshop med salg af rengøringsmidler til private.
Hun og Sebastian peger på, at efterskolen ikke alene forbereder eleverne på f.eks. gymnasium eller andre ungdomsuddannelser, men også giver nogle langsigtede kompetencer for "resten af livet."
an
 
 
 
 
 
 
 
 

Iværksætteren Johan Ingversen fra Lynæs Surfcenter m.m. er tilknyttet skolen som underviser, og har under camp'en fortalt om opstart af virksomhed.

Iværksætteren Johan Ingversen fra Lynæs Surfcenter m.m. er tilknyttet skolen som underviser, og har under camp'en fortalt om opstart af virksomhed.

IVÆRKSÆTTERCAMP 12.-15. FEBRUAR

På programmet har bl.a. været:

Film om digital dannelse sammen med CPH:DOX

Undervisning i grafisk software

E-sport, et businesseventyr

App-udvikling sammen med proff'er, bl.a. en udvikler fra Microsoft

Hvordan kommer jeg i gang? af Johan Ingversen (Lynæs Surfcenter m.m.)

Publiceret 15 February 2017 11:18

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV