Medvind til Hundested Kino

STØTTE De aktuelle bestræbelser på at få genåbnet Hundested Kino har medvind, mener folkene bag initiativet, som melder at biografstøttegruppen nu er nået op på omkring 100 borgere.
"Vi har nu vist ”filmen Verden ifølge Hundested ni gange for en propfyldt sal. Det betyder, at rundt regnet 700 mennesker har set filmen, og ved hver eneste forevisning har vi sporet en interesse hos publikum for at få Kino på benene igen, fortæller Søren Koefoed fra foreningen Fiskeriets og Havnens Hus, der har lanceret filmhittet om Hundested i perioden 1969-73..
"Det lykkedes at låne biografen midlertidigt af kommunen, og i september sidste år viste vi filmen syv gange for en propfyldt sal. Først efterfølgende, nemlig i løbet af november, opstod tanken om at få genåbnet vores lokale biograf, der har været lukket i fem år, så en foreløbig borger-mobilisering på 100 personer, må da siges at være en god start, tilføjer han
Det er nu målet at få dannet en forening til at drive Hundested Kino med inspiration fra lignende initiativer landet rundt, hvor mange mindre biografer er reddet. Inden den endelige dannelse af foreningen er det planen at indkalde til et informationsmøde i løbet af februar om biografplanerne, hvorefter man kan holde den stiftende generalforsamling i marts med nedsættelse af en bestyrelse og arbejdsgrupper, oplyser Søren Koefoed.
"Fiskeriets og Havnens Hus har ingen intentioner om at drive biograf, det overlader vi til en kommende forening. At vi overhovedet beskæftige os med mediet skyldes, at vi i foreningen råder over en del gamle film, som vi mener har interesse for en større kreds," forklarer Søren Koefoed.
Halsnæs Kommune ejer biografbygningen, og foreløbig er der givet grønt lys til at anvende biografen, indtil der bliver truffet en mere permanent aftale. 
an 

Publiceret 16 January 2017 09:01

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV