Klubhuset i industrikvarteret er lukket to uger. Arkivfoto
Klubhuset i industrikvarteret er lukket to uger. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politiet lukker Bandidos-klubhus


LUKNING Politiet har i dag iværksat lukning af Bandidos' klubhus i Frederiksværk. Det samme er sket med en stribe rockerborge i andre sjællandske politikredse i forbindelse med den verserende bandekonflikt.

"Med baggrund i politiets generelle monitering og efterforskning af blandt andet rocker- og bandegrupperingerne er det konstateret, at der aktuelt verserer en konflikt mellem Satudarah MC og Bandidos MC, herunder flere af deres støttegrupper," hedder det i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi, tilføjer:

"Vi har gennem længere tid haft særlig opmærksomhed på de grupperinger, som holder til her i Nordsjælland. Med aktionen i dag håber jeg, at vi kan minimere risikoen for angreb mod tilholdsstederne," siger han om den øjeblikkelige lukning af i alt fire rockertilholdssteder i Nordsjælland.

Aktionen foregik som en del af en samlet politiaktion koordineret mellem politikredsene på Sjælland og Særlig Efterforskning Øst. Lukningen gælder 14 dage frem, oplyser politiet. /an

Pressemeddelelse fra politiet: "Politikredsene på Sjælland og Lolland-Falster har på baggrund af en konkret lokal vurdering og med baggrund i Lov om forbud mod ophold i bestemte ejendomme besluttet at lukke Satudarah MC og Bandidos MCs klubhuse på Sjælland og Lolland-Falster. Dog således at lukningen af Satudarahs klubhus i Maribo er en forlængelse af den hidtidige lukning.

Konflikten er i særlig grad eskaleret efter et større slagsmål mellem de to grupper ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober, og har siden ført til flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper.

Konflikten vurderes ikke at være geografisk afgrænset, idet der i flere politikredse på Sjælland har været konkrete hændelser forøvet både i det offentlige rum, mod deres klubhuse og mod andre adresser, hvor medlemmer af grupperne bor.

De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben, der på grund af deres særdeles farlige karakter er egnet til at forvolde betydelig skade.

Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser siden den 27. oktober i Herlev, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser. Endvidere vurderes det, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten."

 

 

 

 


Publiceret: 03. November 2017 13:52

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt