Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pleje: Der skabes ulighed mellem stærke og svage borgere

Irene M. Buus, Sektorformand Social og sundhedssektoren FOA Frederikssund

PLEJE: FOA Frederikssunds social og sundhedssektor har fulgt indlæggene om plejecenter i Halsnæs kommune.

Sundhedspersonalet udfører dagligt omsorg og pleje til borgerne, og gør et godt stykke arbejde. FOA er dog bekymret for de vilkår og rammer, som arbejdet er foregået under. Personalet er presset på tid og opgaver i det daglige arbejde. Der har gennem mange år været besparelser på området. Det vil kunne ses på KRL omkring økonomisk forbrug på ældre området sammen lignet med antal af ældre i samme periode.

I henhold til uafhængigt tilsyn i februar 2017, kan FOA konstatere, at der ikke er generelle problemstillinger. Samme tilsyn peger på, at der ydes en god og værdig pleje. FOA er bekendt med at der arbejdes målrettet med kompetenceudvikling kontinuerligt. De ansatte yder et kæmpe arbejde for at sikre velfærd til borgerne. De ansatte er dog underlagt de politiske beslutninger i de vedtagne kvalitetsstandarder i Halsnæs Byråd. Hvilket man kunne stille spørgsmål ved, om det er den standard, som kan sikre en tryg og værdig pleje må bruge. Sundhedspersonalet tvinges til at tilsidesætte deres faglighed om aktivering i form af at komme ud i den friske luft og gå en tur. Denne opgave er sparet væk i de ydelser, som personalet skal servicere borgerne med.

Opgaven er lige så vigtig som øvrige opgaver i henhold til Maslows behovspyramide. I sådanne opgaver bliver der observeret ændringer hos borgeren fysisk, psykisk og socialt samtidig med dialog omkring borgerens helhedssituation. Rammer og vilkår fastsættes politisk for den velfærd, som borgerne får i kommunen. Måske finder borgerne velfærdsydelserne for utilstrækkelige og vælger at sætte fokus på dette område. FOA ønsker også mere fokus på det område.

Dog finder FOA det bekymrende, at der skabes ulighed mellem borgere med stærke pårørende, og de borgere som ikke har den mulighed. FOA ønsker velfærd til ansatte og borgere, som er underlagt de politiske beslutninger i kommunen.


Publiceret: 06. Marts 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt