Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Offentligt møde om nationalparken


Tidsplan for resten af processen
  • Efterår 2017: Høring og borgermøder, behandling af høringssvar og politisk beslutning i Folketinget om oprettelse af nationalparken og bestyrelsens sammensætning.
  • Begyndelsen af 2018: Bekendtgørelsen vedtages og nationalparken er en realitet.
  • Forår / sommer 2018: Officiel åbning af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

HØRING På onsdag den 13. september inviterer de fem kommuner i den kommende nationalpark Kongernes Nordsjælland til offentligt møde.

Det sker i samarbejde med Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen i forbindelse med høringsfasen, og ved mødet får borgerne mere at vide om nationalparken og bliver klædt på til at indsende høringssvar. 

Mødet starter kl. 19 i Gjethuset, Frederiksværk, hvor Halsnæs Kommunes borgmester Steen Hasselriis byder velkommen, og museumsleder Frank Allan Rasmussen holder et oplæg om Halsnæs industrihistorie og nationalparkens fremadrettede betydning. Derudover vil repræsentanter fra Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen fortælle om miljø- og fødevareministerens forslag til bekendtgørelsen om Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Fristen for høringssvar er senest den 23. oktober til Miljøstyrelsen på mail mst@mst.dk, og alle høringssvar indgår i beslutningen om oprettelse af Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Det bliver den næststørste danske nationalpark, og det store område fra Hundested i vest til Helsingør i øst skal udvikles i samspil med lokalsamfundene, parkens bestyrelse plus de fem store nordsjællandske kommuner Halsnæs, Gribskov, Hillerød, Fredensborg og Helsingør, den kommende nationalparkbestyrelse og lokalsamfundet.

 

 

 


Publiceret: 12. September 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere