Ved MTB-festivalen præsenteres et helt nyt blåt spor i Tisvilde Hegn. Arkivfoto Thomas Quvang

Ved MTB-festivalen præsenteres et helt nyt blåt spor i Tisvilde Hegn. Arkivfoto Thomas Quvang

Festival på to hjul i Tisvilde Hegn

Nyt mountainbikespor indvies med spændende aktiviteter for hele familien

Indvielse Hvis du er til natur og udendørs aktiviteter, så er Mountainbikefestivalen i Tisvilde Hegn 15. september lige noget for dig og din familie.

Her kan I for eksempel få en tur på pumptrack banen, prøve bunny hop, gå på slackline eller få en guidet cykeltur i det naturskønne område, og så kan børn i alderen 6-16 år deltage i et MTB-børneløb. Derudover vil der være pølser, is og smagsprøver på vildtkød til alle, så man kan holde sig kørende hele dagen.

Nyt mountainbikespor indvies

Festivalens omdrejningspunkt bliver, at det nye 30 kilometer lange mountainbikespor, i det kuperede nordsjællandske landskab, skal indvies. Sporet er allerede inden indvielsen kåret til et af Danmarks bedste, og det er et såkaldt blåt spor. Det betyder, at sporet kan gennemkøres uden særlige forudsætninger.

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune, Helle Vibeke Lunderød, glæder sig til at deltage i festivalen og over tilblivelsen af det nye spor

"Det bliver en speciel dag, som jeg glæder mig til at være en del af. Ikke alene afholder vi MTB-festivalen for første gang, men vi kan også præsentere det nye og virkelig flotte mountainbikespor. Jeg tror, at sporet bliver noget af en attraktion både for lokale og for turister" fortæller hun

Mountainbikeløb for børn

Som en del af festivalen vil der blive afholdt et MTB-børneløb, hvor cykelglade og eventyrlystne børn dyster mod hinanden på mountainbike, mens tilskuerne ihærdigt følger med og hepper.

Hvis man har lyst til at være med i børneløbet, skal man tilmelde sig senest den 12. september. Tilmelding foregår via dette link: https://www.dgi.dk/arrangementer/201918314005.

Der køres i forskellige aldersklasser, og alle i alderen 6-16 år kan deltage.

Motion skal være sjov

Det nye MTB-spor er blevet til i et samarbejde mellem Halsnæs og Gribskov Kommuner, Naturstyrelsen Nordsjælland og frivillige fra Tisvilde Hegn Sporlaug samt nyttejobbere fra Halsnæs Kommune. Der har hele vejen i gennem været en fælles ambition om at gøre motion til noget, der er sjovt.

Festivalen begynder klokken 10 og slutter klokken 15.30.

Publiceret 07 September 2019 00:00