Den glade giver Charlotte Vibeke Petersen flankeret af prisvinderne Ole Ploug og Niels Vad.

Den glade giver Charlotte Vibeke Petersen flankeret af prisvinderne Ole Ploug og Niels Vad.

Øl-Pris til Liseleje duo

Ole Ploug og Niels Vad belønnes med Danske Ølentusiasters Regionspris

Af
Thomas Quvang

Højt skum Det hele startede for omkring ti år siden - to lokale øl-elskere Niels Vad og Ole Ploug satte sig sammen i dejlige Liseleje, og delte tanken, at Liseleje - eller hele Halsnæs - skulle have en ølfestival.

Der blev regnet og gjort flere overvejelser om det overhovedet kunne lade sig gøre, men de besluttede sig for at gøre forsøget. Der blev taget kontakt til forskellige bryggerier og forskellige ølentusiaster i Halsnæs. En tilladelse fra politiet blev ligeledes indhentet og med en annonce i lokalavisen var ølfestivalen en realitet.

Hædret med diplomer

Torsdag aften blev den lokale duo Niels Vad og Ole Ploug så hædret med Danske Ølentusiasters Regionspris for det fine initiativ og store arbejde med at skabe den populære ølfestival som hvert år besøges af 250-300 nysgerrige og tørstige gæster.

Det foregik ved en festlig lejlighed hos Købmand Niels Vad, hvor formanden for Danske Ølentusiaster, lokalafdeling Halsnæs, Charlotte Vibeke Petersen overrakte diplomer til de to prisvindere.

Populær festival

Liseleje Ølfestival er en populær en af slagsen, hvor de forskellige bryggere står under teltpavillioner en lørdag eftermiddag i juni og uddeler smagsprøver. Og selv om festivalen blot varer fire timer, så er den kendtegnet ved, at gæsterne bliver siddende på græsset og hygger sig efter festivalen er slut.

Mange forskellige bryggerier har i løbet af årene været repræsenteret ved festivalen, heriblandt Hornbeer, No 5 Holbæk, Det Våde Får og Halsnæs Bryghhus. Desuden står Niels Vad trofast år efter år i sin egen bod med et stort udvalg fra de bryggerier som har øl i forretningen.

Derudover står Niels Vad og Ole Ploug i spidsen for den årlige afstemning, når årets bedste øl skal kåres - og hle årets Top 10 kan derefter typisk findes i deres sortiment.

OBS OBS OBS Billedtext: Niels og Ole´s arbejde for det gode øls udbredelse og utrættelige energi til at køre festivalen igen og igen ønsker Halsnæs Lokalafdeling at anerkende med Regionens Ølpris.

Publiceret 07 September 2019 00:00