Smadret indgangsparti ud mod K.A. Lassensgade. Privat foto

Smadret indgangsparti ud mod K.A. Lassensgade. Privat foto

Indbrudstyve anholdt

Tyvekoster fra indbrud lå i telt på campingplads

Af
Thomas Quvang

112 "Hele vores indgangsparti er smadret, glaskår over det hele, og de har efterfølgende været rundt i hele butikken, brækket døre og skabe op, det var ikke så rart at møde ind til her til morgen".

Per Andersen, chauffør og altmuligmand i Røde Kors genbrugsforretning i K.A. Lassensgade, var onsdag formiddag i fuld gang med oprydningen, efter at forretningen havde haft uinbudte gæster efter lukketid, natten til onsdag.

Indbrudstyvene fik dog ikke glæde af nattens togt. Kl. 02.20 blev de, en 41-årig kvinde fra Frederiksværk og en 42- årig mand fra Skælskør, anholdt af politiet og sigtet for indbruddet i genbrugsforretningen.

De to blev anholdt på Frederiksværk Camping, hvor politipatruljen fandt diverse tyvekoster fra Røde Kors forretningen, i og omkring de anholdtes telt. Den 42- årige mand blev endvidere fundet i besiddelse af kokain til eget forbrug.

Politiet lå på lur

Det var en hurtig og snarrådig indsats fra campingpladsens leder Winnie Topp, der førte til anholdelsen af tyvene:

"Jeg havde bemærket en bil som kørte ud fra pladsen meget sent. Da jeg alligevel skulle ud med hunden, fulgte jeg de friske hjulspor ned til et sted bagerst på pladsen. Her lå adskillige tyvekoster. Så var det bare at alarmere politiet, som hurtigt var her, lagde sig på lur, og kunne pågribe dem da de vendte tilbage" fortæller Winnie Topp som tilføjer:

"Jeg har selv haft indbrud i receptionen flere gange, og nu kan det være nok, indbrudstyve skal bare holde sig langt væk".

De to fremstilles i grundlovsforhør i løbet af onsdagen.

Publiceret 21 August 2019 00:00