De 18-årige iværksættere er nu klar til at sælge de selvklæbende sensorer.

De 18-årige iværksættere er nu klar til at sælge de selvklæbende sensorer.

Unge iværksættere er klar med verdensnyhed

Johannes Vad fra Liseleje præsenterer ny opfindelse

OPFINDELSE Efter 1½ års forberedelser har den unge iværksætter Johannes Vad fra Liseleje og hans kompagnon Gabriel Back netop lanceret Calor X, der advarer om høj temperatur i private hjem, på ovne i bagerier, i storkøkkener, eller på udstyr i industrivirksomheder.

Det handler om en lille sensor, der tager temperaturen på diverse apparater, og med farveskift fra sort til rød advarer om høj varme.

"Det giver noget ekstra sikkerhed hjemme i køkkenet, når man kan klistre en Calor X fast på for eksempel en gryde eller en kedel og straks se, om den er for varm at holde på. Men Calor X kan også bruges i virksomheder, hvor man nemt kan se om apparater, maskiner, eller andet udstyr er blevet for varme," fortæller Johannes Vad, der har udviklet produktet sammen med Gabriel Back og lavet nogle forskellige studier af varmepåvirkning, materialer og funktioner samt en lang række tests, inden Calor X er sat i produktion.

Ideen udviklede sig, da de to iværksætterspirer var på efterskole, og Gabriel brændte fingrene på en varm ting i skolens køkken: "Det måtte vi gøre noget ved, så vi eksperimenterede med forskellige løsninger. Nu er produktet klar til salg, og vi har allerede solgt til kunder i Danmark, USA og England. Nogle investorer vil gerne tale med os, og en stribe web-shops ønsker at sælge Calor X - så vi har haft travlt siden lanceringen," fortæller Johannes Vad fra Liseleje. /an

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 20 August 2019 11:35