Jubilæums-øllen er faldet i god smag hos borgerne i Halsnæs. Foto Thomas Quvang

Jubilæums-øllen er faldet i god smag hos borgerne i Halsnæs. Foto Thomas Quvang

Kanal-øl: Ved at være sidste udkald

Efter 1½ måned på markedet er der gjort godt indhug i antallet af Kanal-øl hos forhandlerne

Af
Thomas Quvang

Jubilæumsdrik "Kanal-øllen, jo tak den smager rigtig godt".

Det var lige inden sommerferien, at 'Kanal-øllen' blev lanceret i forbindelse med Frederiksværk Kanal's 300-års jubilæum. Og man må sige, at den økologiske pilsner med et strejf af bøg, er blevet taget godt imod med adskillige positive kommentarer og rektioner.

2.500 liter øl

I hvert fald er det nu ved at være sidste udkald, hvis man skal erhverve sig nogle af de liflige gyldne dråber, inden der meldes udsolgt.

Der blev brygget 2.500 liter af den specielle Kanal-øl, og forhandlerne af øllen, som er brygget hos Herslev Bryggeri, fortæller om stor interesse og et fint salg af den specielle jubilæums-øl:

"Der er fin interesse for øllen og specielt historien bag den, vi har fået mange positive tilkendegivelser, at det er en dejlig sommer-øl", fortæller Troels Juhl Gyrming fra Charlies Café og Steakhouse i Nørregade i Frederiksværk.

Men der er altså ikke mange tilbage, rundt hos de forskellige forhandlere. Så har du ikke smagt den populære øl endnu, så er det vist ved at være på tide.

Jubilæums-øllen kan købes følgende steder: Meny, Hundested, Spar Karsemose, Købmanden på Ellevej, Skjold Burne, Charlies Café, Gjethuset, Slusen og Industrimuseet Frederiks Værk.

Jubifest og fadøl

Og når kanalens jubilæum fejres med pomp og pragt lørdag den 7. september, så bliver der en sidste mulighed for at smage den dejlige pilsner.

For i forbindelse med festlighederne, så vil der i centrum af byen være en ølbod/bar som serverer kanal-øllen som fadøl. Også her skal man stå tidligt op - der er brygget 200 liter specielt til denne lejlighed. Skål.

Publiceret 17 August 2019 09:00