Politiet laver målrettet færdselskontrol på skoleveje.

Politiet laver målrettet færdselskontrol på skoleveje.

Politiet holder øje med skolevejene

Tre ugers målrettet færdselskontrol er startet

SKOLETRAFIK Mandag blev der ringet ind på skolerne efter sommerferien, og i forbindelse med skolestarten vil Nordsjællands Politi den kommende tid befinde sig på skoleveje i især morgentimerne, hvor fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter bevæger sig uvant rundt i trafikken.

"Det er selvsagt vigtigt at være en betænksom trafikant alle vegne, men især på skolevejene er der mange nye trafikanter, vi alle skal vise særligt hensyn til. Det skal vi både for trafiksikkerhedens skyld, men også fordi børnene lærer, hvordan de bør gebærde sig i trafikken ved at kigge på os voksne," fortæller politikommissær Nick Gall fra Nordsjællands Politi.

Netop det, at børnene efterligner og lærer af de voksne, er noget, Nick Gall håber på, forældre og andre voksne vil huske på, når de færdes i trafikken.

"Børn gør jo ofte, hvad vi voksne gør frem for, hvad vi siger. Derfor er det vigtigt, at vi voksne er gode forbilleder, og i trafikken betyder det blandt andet, at mobiltelefonen bliver pakket væk. Mange voksne har svært ved at koncentrere sig om trafikken og telefonen på samme tid, selv når turen bare er på gåben, og selvsamme kunnen har børn naturligvis endnu sværere ved. Så læg din egen telefon fra dig og få børnene til at lægge deres telefon i skoletasken, når de færdes i trafikken, lyder det fra Nick Gall.

Det er der fokus på:

• bilernes hastighed

• om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele

• om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele

• skolepatruljernes arbejde, og

• forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Publiceret 15 August 2019 11:33