25 veteranfly besøgte årets TimeWinder på Grønnessegård. Foto: Halsnæs Avis.

25 veteranfly besøgte årets TimeWinder på Grønnessegård. Foto: Halsnæs Avis.

TimeWinder: Tre fantastiske dage

TimeWinder melder om glade gæster og deltagere - især søndagen var forrygende

NOSTALGI-DAGE "Det har været tre fantastiske dage med dejlige mennesker og en rigtig god stemning," fortæller Dorthe Lindkilde, formand for TimeWinder komiteen, tirsdag formiddag, hvor der nu er travlt med oprydning efter det store arrangement i pinsen på Grønnessegård.

Økonomien er der endnu ikke overblik over - først gælder det oprydningen. Men besøgsmæssigt var især søndag forrygende:

"Lørdag regnede det om morgenen, hvor mange beslutter sig for, hvad dagen skal bruges til. Til gengæld var søndagen helt forrygende, mens mandag var så lidt tynd igen," fortæller Dorthe Lindkilde.

"Der har været 6.229 betalende gæster, det er ca. det samme som i 2018. Men der er flere, som har købt partoutbilletter til alle tre dage. Vi ville gerne have haft 10.000 betalende gæster, for det er ingen hemmelighed, at vi har en stram økonomi - vi slæber rundt på et underskud fra 2017, hvor vi havde regnvejr."

Men det endnu for tidligt at sige noget samlet om årets økonomiske resultat, understreger Dorthe Lindkilde, for omsætningen i boderne er endnu ikke gjort op:

"Der har været fyldt på publikums campingpladsen, og der var 57 enheder i vores nostalgicamping. Folk har i det hele taget været her i længere tid, og det håber vi kan ses i omsætningen."

TimeWinder blev i år afholdt for tredje gang. I år var der flere nyskabelser på programmet, f.eks. "Landracing Experience", hvor gamle køretøjer kørte race mod hinanden.

Også i luften blev der dystet. De små veteranfly blev sendt af sted fra Aerodromen og stopuret sat i gang. Efter start foretager piloten en vending med flyet, som så flyver lavt ind over pladsen for at foretage endnu en vending inden landing.

Den form for flyvning faldt i publikums smag, og også piloterne syntes det var sjovt.

"Nu har vi fået testet det af, og det er helt klart noget vi vil udbygge," fortæller Dorthe Lindkilde.

Lokal opbakning

Ca. 300 frivillige har været i aktion for TimeWinder de tre pinsedage - hertil kommer et ukendt antal aktive udstillere/deltagere, som jo også er frivillige.

TimeWinder har stor opbakning fra det lokale erhvervsliv i form af sponsorater og partnerskaber, ligesom mange lokale foreninger m.m. deltager aktivt. Det er f.eks. FFK (Frederiksværk Fodboldklub) med en velbesøgt spisebod, Frederiksværk Brandværnsmuseum, den lokale veteranknallertklub, Sølagerværkstederne som udlejede trækvogne til gæsterne, Klassisk Badeby Liseleje, Hundested Sandskulpturfestival og Hundested Skibstræf.

TimeWinder samler i den grad lokale kræfter om at skabe et arrangement, der trækker folk til langvejs fra - og er dermed med til at promovere Halsnæs.

Flere overnatningsteder, bl.a Hundested Kro, har meldt tilbage, at de har haft TimeWinder-gæster boende. Nogle har været så begejstrede, at de allerede har booket overnatning til næste år.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 11 June 2019 11:49