Kursen sat fra Hundested til pinsestævnet i Holbæk. Foto: Annemette Rosenborg Eriksen

Kursen sat fra Hundested til pinsestævnet i Holbæk. Foto: Annemette Rosenborg Eriksen

Skibstræf i medvind

Sejlende kulturarv i havnen og på fjorden

TRÆSKIBE Et halvt hundrede træskibe ved kajerne i Hundested Havn var et tilløbsstykke for mange nysgerrige 'landkrabber' torsdag, og fredag morgen var hundreder af mennesker også mødt op på Nordmolen i Hundested for at vinke farvel til de mange skibe, der havde deltaget i Hundested Træskibstræf.

"En perfekt afslutning på vores besøg her i Hundested, og vi kan nu sejle af sted i samlet flok til pinsestævnet i Holbæk," lød det fra Træskibssammenslutningens (TS) formand Rasmus Casper inden sejlene blev sat - og der var medvind på sejlturen syd over.

En anledning til træffet var, at havnen fra i år er blevet frihavn for TS-skibe, og det initiativ fik ros fra sammenslutningens formand: "Der er lavet mange gode tiltag her i Hundested de seneste år, og initiativet med frihavn vil sikkert blive benyttet af mange af vores skibe frem over."

Medarrangør Per Makwarth kunne se tilbage på en hektisk tid med planlægning af afvikling af træffet: "Det er gået så godt, bortset fra det dårlige vejr torsdag aften, men stemningen har været god, og der har været mange mennesker på besøg."

Foto: S.E. Pejstrup

Foto: S.E. Pejstrup

Om bord på Kivioq

Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq var med på træffet og sejlede videre til Holbæk.

Med om bord var Niels Hornum, Ølsted, og Martin Rudokas, Hundested, der havde vundet i aviskonkurrencen om en tur på det historiske skib, der i 1933 fungerede som base for polarforskerens 7. Thuleekspedition i 1933. Turen foregik i øvrigt på Knud Rasmussens 140 års fødselsdag.

Foto: S.E. Pejstrup

Foto: S.E. Pejstrup

Publiceret 07 June 2019 16:30