De mange skraldesække smidt på Pottemagerbakken, Frederiksværk. Foto: Thomas Møller Nielsen

De mange skraldesække smidt på Pottemagerbakken, Frederiksværk. Foto: Thomas Møller Nielsen

Stor mængde affald smidt midt i byen

35-40 sække dumbet bag Nordcentret - opfordring til borgerne om at holde øje

AFFALD En større mængde blandet affald fordelt på 35-40 sække er smidt på en p-plads på Pottemagerbakken bag Nordcentret, og da der har været madrester i nogle af sækkene, har dyr oven i købet været forbi og spredt noget af det ildelugtende affald ud på pladsen.

"Det er noget værre svineri at smide affald sådan et sted og lade andre stå for oprydingen - det er jo ikke små mængder der her er tale om," konstaterer Thomas Møller Nielsen.

"Som borger, erhvervsdrivende, lokalpolitiker og formand for Halsnæs Forsyning - ja med alle fire kasketter på - er min reaktion lige dele ærgrelse, forargelse og stor forundring over, at man bare kan finde på at smide affald fra sig, for hvis det viser at det her er såkaldt herreløst affald, så skal vi alle være med til at betale regningen for oprydning," fortæller Thomas Møller Nielsen, som håber at det lykkes at finde frem til affaldssynderen.

Tip om affaldssyndere

Affaldet er nu fjernet: ”Kommunen har forsøgt at se, om der var muligt at identificere, hvem der har smidt affaldet, men det har ikke været muligt. Natur og Vej har i går og i dag fjernet affaldet for at undgå at fugle og rotter spreder affaldet. Vi vil samtidig gerne opfordre borgerne i området til at holde lidt øje med, om der på ny bliver efterladt affald, og eventuelt hvem der gør det. Hører man, eller ser man noget, kan man tage kontakt til undertegnede på phau@halsnaes.dk” fortæller Per Hauge, miljøsagsbehandler i Halsnæs Kommune.

Herreløst affald koster hvert år kommunens borgere ca. 2 mio. kroner, er det tidligere blevet oplyst fra natur- og vejafdelingen i Halsnæs Kommune. /an

Publiceret 21 May 2019 00:00