Mr. Gong Baoli, President of Tianjin College of Commerce (TCC). Besøget i Frederiksværk er hans første udlandsbesøg. Foto: Kim Larsen.

Mr. Gong Baoli, President of Tianjin College of Commerce (TCC). Besøget i Frederiksværk er hans første udlandsbesøg. Foto: Kim Larsen.

Gymnasium fortsætter Kina-samarbejde

Mandag var en delegation fra Tianjin Commerce College på besøg for at underskrive ny samarbejdsaftale

Af
Kim Larsen

UDDANNELSE "Ni hao," indledte gymnasieformand Helle Lunderød sin velkomsttale - men så slog hun over i engelsk.

Mandag havde Frederiksværk Gymnasium & HF gæster fra Kina, da gymnasiet og Tianjin College of Commerce (TCC) skulle underskrive en ny samarbejdsaftale.

De to uddannelsesinstitutioner har i snart 20 år haft et kulturelt og uddannelsesmæssigt. samarbejde, og i 2001 var den første gymnasieklasse fra Frederiksværk på besøg i Tianjin.

Siden er det blevet til rigtig mange studieture i Kina, ligesom gymnasiet i Frederiksværk hvert år i august tager imod kinesiske studerende.

Mere end 200 studenter fra Frederiksværk har gennem årene været i Tianjin for at undervise i engelsk - og nogle i tysk og fransk

Nu indgår gymnasiet en ny samarbejdsaftale med TCC og har i denne uge besøg af en delegation med TCCs præsident, Mr. Gong Baoli, i spidsen.

Mandag blev delegationen budt velkommen på gymnasiet, og dagen bød også på et seminar med oplæg af bl.a. TCC-præsidenten, DTU-professor Kim Dam-Johansen, Frederiksværk, skuespiller Flemming Enevold, og Malou Lunderød, tidligere student fra Fredeiksværk Gymnasium.

TCC-præsidenten afslørede, at besøget i Danmark er hans første udlandsbesøg.

Han fortalte om TCC, som med 8.000 studerende og en lærerstab på mere end 400 er uddannelsesgigant sammenlignet med gymnasiet i Frederiksværk.

Han roste det gode samarbejde med gymnasiet, som han så en lys fremtid for:

"Vi føler os som nære naboer, selvom der er 10 timers flyvetur," sagde han blandt andet.

Det nye samarbejde går ud på at afholde "Confucius Classroom" på gymnasiet i Frederiksværk. Det betyder, at der kommer en underviser fra TCC hertil i fire måneder og underviser i kinesisk sprog og kultur. Noget af undervisningen kommer til at foregå eftermiddag og aften, så også andre end gymnaieeleverne kan få glæde af det.

Publiceret 20 May 2019 11:37