Skibet Skjelskør vender tilbage. Arkivfoto

Skibet Skjelskør vender tilbage. Arkivfoto

Nostalgidage til søs

TIMEWINDER Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse deltager i år på TimeWinder nostalgidage i pinsen med dampskibet S/S Skjelskør fra 1915. Skibet er danskbygget i Svendborg og var helt op til 1960’erne livsnerven ind til fastlandet for de to mindre øer Agersø og Omø udfor Skælskør.

Skibet fremstår komplet som det blev leveret i 1915 lige fra det åbne soldæk, til den fine salon med billeder af kongeparret og røde plyssæder. På ’broen’ kan man øde skipper og være med når der fløjtes med den dybe dampfløjte. I skibets bug findes maskinrummet og her knokler fyrbøderen med at skovle kul på fyret. Maskinmesteren har travlt med at smøre dampmaskinens stempler og plejlstænger der trækker skibets skrueaksel næsten lydløst rundt. Under sejladsen og når der lægges til og fra kaj kan du gennem luftlugerne på soldækket høre skibsmeldeklokken give besked fra skipper til maskinrum om hvorvidt skibet skal sejle for fuld eller halv kraft.

Sejlture på fjorden

Dampskibet udbyder rundsejladser tre gange lørdag og mandag i pinsen og fire gange selve pinsesøndag. Turene begynder på Grønnessegaard Gods hvorfra der køres med veteranbus fra 1948 til industrihavnen i Frederiksværk. Herfra sejles op i fjorden til man runder farvandet udfor Grønnessgaard Gods. Tag madkurven med og oplev den massive aktivitet på TimeWinders flyveplads set fra vandsiden. Billetter kan købes på www.timewinder.dk, hvor der også er mere information om nostalgidagene på Grønnessegaard Gods i pinsen.

Publiceret 18 May 2019 00:00