18 elever fra FVGH tager forskud på fremtiden i forbindelse med Projekt Forskerspirer

18 elever fra FVGH tager forskud på fremtiden i forbindelse med Projekt Forskerspirer

Det spirer på FVGH

Rekordmange dygtige og ambitiøse elever er kommet gennem nåleøjet og er med i Projekt Forskerspirer

Forskning I Projekt Forskerspirer tilbyder Københavns Universitet og Århus Universitet gymnasieelever fra hele landet at ”tage forskud på fremtiden”.

Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud, mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt.

Alle fagområder

Man kan lave projekter inden for alle fagområder, og der er mange muligheder inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

I år er hele 18 elever fra Frederiksværk Gymnasium & HF blevet optaget og disse er fordelt på alle fire fakulteter.

Listen med elevernes projekter er meget spændende - lige fra miljørigtig emballage til hooligans, stress, abort og lykke, til g-kraftpåvirkning, mindfulness og plasma i vindruer. Listen er lang og mangfoldig.

Følger kalenderåret

Nu venter der er et travl og spændende år for de 18 elever. Projekt Forskerspire følger kalenderåret, så eleverne starter projektet midtvejs i 2.g og afslutter det midt i 3.g. I løbet af dette år mødes alle forskerspirer til en række forskellige arrangementer.

I april er eleverne til et todagesseminar, der foregår på Københavns Universitet. Her bliver de introduceret til det at arbejde akademisk, de møder forskere fra forskellige fakulteter og tidligere forskerspirer og her lærer de andre forskerspirer at kende.

I løbet af efteråret 2019 afholdes et todagesseminar på Aarhus Universitet. Denne gang handler det om elevernes eget projekt og hvordan de kommer i mål. De møder forskere og oplægsholdere, og de vender spørgsmål med andre deltagere.

Festlig afslutning

Sidst på året, typisk i november, inviteres eleverne til en festlig afslutning på deres år som forskerspire.

Det foregår i festsalen på Københavns Universitet, hvor undervisningsministeren deltager. Her udstilles de 12 nominerede projekter og Årets Forskerspirer 2019 får deres præmie.

Publiceret 24 April 2019 09:35