Lykke Friis er en af de mest vidende og engagerede eksperter når det gælder Europæiske forhold.

Lykke Friis er en af de mest vidende og engagerede eksperter når det gælder Europæiske forhold.

Lykke Friis gæster gymnasiet

Tidligere energiminister stiller skarpt på nogle af de store spørgsmål som præger politikken og samarbejdet i Europa

Foredrag Tirsdag d. 30. april kl. 19.30 kommer Lykke Friis til Frederiksværk Gymnasium, hvor hun forud for valget til Europa-Parlamentet vil give sin analyse af nogle af de store spørgsmål, som præger politikken og samarbejdet i Europa.

Konkurrence, Brexit og flygtninge

Europa står over for en lang række udfordringer.

EU må, når det gælder vækst og indflydelse, på mange måder se sig overhalet at de store økonomier i Asien, og imens har man travlt med at håndtere interne udfordringer, så som flygtningekrisen og Brexit.

Der er derfor mange temaer, som konkurrerer om at sætte dagsordenen, når vi til maj går til valg til Europa-Parlamentet, og samtidig nationale spørgsmål i de enkelte lande som trænger sig på i debatten.

I foredraget giver Lykke Friis et ”helikopter-blik” på EU’s mange udfordringer og stiller skarpt på den mest afgørende aktør, nemlig Tysklands Angela Merkel.

Forsker, minister og forfatter

Lykke Friis bor til daglig i Tyskland, hvor hun arbejder som korrespondent for Berlingske, et job hun tiltrådte i 2018.

Før da har hun haft en karriere som bl.a. forskningschef ved Dansk Udenrigspolitisk Institut, Klima- og energiminister, og prorektor på Københavns Universitet. Hun har skrevet en række bøger om Europæisk politik, og når det gælder tysk politik og europæiske forhold, er Lykke Friis uden tvivl en af de mest vidende og engagerede eksperter.

Europa har på den ene eller den anden måde altid udgjort omdrejningspunktet i hendes karriere og interesser – selv i hendes store passion for fodbold er det det tyske hold fra Bayern-München, der er hendes favoritter.

Hendes engagement smitter, og hendes evne til at formidle et stof der for mange virker tungt og kompliceret, gør, at hun er en af de mest benyttede eksperter i Europaspørgsmål.

Foredraget arrangeres af LOF Øresund. Billetterne koster 150,- og kan bestilles hos LOF på lofkurser.dk eller tlf. 49 26 02 88.

Publiceret 23 April 2019 09:45