Indehaverne af møbelsnedkeriet Egeværk, Mette Bentzen og Lasse Kristensen modtager Snedkerprisen og belønnes med 150.000 kroner.

Indehaverne af møbelsnedkeriet Egeværk, Mette Bentzen og Lasse Kristensen modtager Snedkerprisen og belønnes med 150.000 kroner.

Egeværk tildeles Snedkerprisen 2019

Københavns Snedkerlaug fremhæver Egeværk som eksempel på en moderne og innovativ snedkervirksomhed, der leverer smukt snedkerhåndværk i pagt med de bedste danske snedkertraditioner

Prismodtagere Københavns Snedkerlaug har valgt, at Snedkerprisen 2019 på 150.000 kroner går til indehaverne af møbelsnedkeriet Egeværk - Mette Bentzen og Lasse Kristensen.

Det er blot anden gang, at Snedkerprisen - med midler stillet til rådighed af Kirsten og Freddy Johansens Fond – uddeles.

Egeværk får prisen for deres udforskning af de materialer, de arbejder med, og den høje kvalitet af deres raffinerede træarbejder. På værkstedet i Hundested bliver der skabt unikamøbler og brugskunst i høj international klasse, og Lasse Kristensen og Mette Bentzen har allerede skabt international opmærksomhed med udstillinger af Egeværks skulpturelle møbler i flere europæiske lande samt USA.

Tradition og innovation

"I Københavns Snedkerlaug har vi været meget enige om at belønne Egeværk for deres formidlende indsats for det danske snedkerhåndværks traditioner. Prisvinderne Mette Bentzen og Lasse Kristensen har på overbevisende måde vist evne til at kombinere tradition og innovation i deres frembringelser", siger Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug og fremhæver, at Egeværk kompromisløse tilgang til faget skaber respekt om det danske snedkerfag - også udover landegrænsen.

Prisvinderne står på skuldrene af de bedste danske møbeldesignere og den fornemme danske snedkertradition. De er begge uddannet ved PP Møbler, hvor de begge fik dansk møbelkunst og Wegner møbler ind under huden.

Anerkendelse fra fagligt bagland

"Vi er vildt stolte over at modtage Snedkerprisen 2019, som er en fantastisk anerkendelse fra vores faglige bagland. Et bagland, der betyder alt for os. Hver dag trækker vi på de kundskaber, vi i vores læretid har fået overleveret af nogle af verdens bedste møbelsnedkere", siger de glade prisvindere, Mette Bentzen og Lasse Kristensen.

Kunstneriske aktiviteter

Kirsten og Freddy Johansens Fond blev stiftet d. 21. juni 2004, og er resultatet af et ægtepars beslutning om gennem en fond at støtte samfundsmæssige fornuftige formål.

Fonden støtter blandt andet håndværksmæssige arbejder indenfor maler- og træfagene, og yder også støtte til kulturelle, uddannelsesmæssige og kunstneriske aktiviteter. Hertil kommer forskning indenfor håndværksfagene, specielt malerfaget, samt lægevidenskab indenfor det sygdomsbekæmpende område.

Snedkerprisen bliver overrakt til Egeværk på værkstedet i Hundested havn fredag den 26. april.

Publiceret 23 April 2019 10:08