Arkivfoto

Arkivfoto

Borgerne i Halsnæs pendler længere

Flere har over 40 kilometer fra hjem til job

PENDLING Flere og flere indbyggere i Halsnæs Kommune pendler langt på arbejde. Siden 2010 er antallet af folk i kommunen, der har 40 kilometer eller længere på arbejde, steget med 15 procent.

25,5 kilometer. Så langt kører den gennemsnitlige indbygger i Halsnæs Kommune for at komme på arbejde, men for en stigende andel af indbyggerne udgør det under halvdelen af pendlerturen. Antallet af folk i Halsnæs Kommune, der har 40 kilometer eller længere på arbejde, er nemlig steget med 15 procent siden 2010. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge den lokale Nybolig-mægler Bo Bramsen skyldes det særligt de stigende boligpriser i København.

"For mange ligger arbejdspladsen i København, og selv om det er rart at bo tæt på arbejdet, er der få, der har råd til det. Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man er en familie og skal købe bolig i Hovedstaden. Så i takt med at priserne stiger, er flere nødt til at bosætte sig længere væk," fortæller Bo Bramsen, der er indehaver af Nybolig i Frederiksværk.

Trods stort politisk fokus på udflytning af arbejdspladser kommer vi ifølge den lokale mægler til at pendle mere fremover.

En del af hverdagen

"For mange er det blevet en fast del af hverdagen at sidde i bilen i en til to timer om dagen. Jeg tror også, der er mange der ser pendlerturen som lidt af et pusterum i hverdagen, og med alle de podcasts og lydbøger, der findes nu, kan man give turen lidt mere indhold, så det ikke bare er transport fra A til B."

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik havde 1.117 halsnæsborgere i 2010 en pendlingsafstand på 40-50 km, mens 1.733 havde en pendlingsafstand på 50 km. I 2016 var antallet steget til h.h.v. 1.332 og 1.961.

Publiceret 16 April 2019 11:43