Historisk aflysning

Flere gik forgæves til foredrag, som forening aflyste med kort varsel

Af
Kim Larsen

FORENINGSLIV "Jørgen Lassen smækker med døren" lød en overskrift i sidste uges avis.

Artiklen handler om en strid mellem lokalhistorikeren Jørgen Lassen og Frederiksværkegnens Historiske Forening, der blandt andet bunder i uenigheder omkring foreningens medlemlemsblad "Prøven", som Jørgen Lassen var redaktør for - i kort tid!

Striden blev intensiveret forud for foreningens generalforsamling 10. april, da Jørgen Lassen gik i offentligheden (Facebook, Frederiksborg Amtsavis og Halsnæs Avis) med en skarp kritik af foreningens bestyrelse og formand.

En lidt særpræget situation, idet Jørgen Lassen, der ikke længere er medlem af den historiske forening, skulle holde foredrag i foreningen i forlængelse af generalforsamlingen.

Pludselig aflysning

Foreningens formand Henning Petersen fortalte de fremmødte, at foredraget med Jørgen Lassen var blevet aflyst på grund af de uoverensstemmelser, der gennem nogen tid har været mellem de to parter.

Overfor Halsnæs Avis uddyber Henning Pedersen beslutningen:

"Da Jørgen Lassen sidste fredag meldte ud, at han annullerede sit foredrag i november måned, og samtidig lagde en afvist artikel til Prøven på Facebook, sendte vi en mail til ham, hvori vi på en pæn måde bad ham om at overveje at tilbagekalde annulleringen af foredraget og fjerne indlægget på Facebook."

"I modsat fald måtte vi se i øjnene, at vores samarbejde ikke kan fortsætte. Da vi tirsdag aften intet havde hørt, besluttede bestyrelsen at aflyse det planlagte foredrag, hvilket vi meddelte ham. Der var ingen fra bestyrelsen, der ville blive og høre hans foredrag og bagefter gå og rydde op efter ham."

Pinlig aflysning

Kirsten Sommer, som sammen med Jørgen Lassen har startet det populære Historisk Værksted i café karl-e, kalder aflysningen af foredraget pinligt.

Hun fortæller på Facebook, at 40-50 borgere var mødt op ved biblioteket kl. 20 for at komme ind til Jørgen Lassens foredrag:

"Ikke engang et skilt på døren forklarede, at bestyrelsen havde valgt at aflyse Jørgen Lassens foredrag. Der var kaos foran biblioteket, men det oplevede bestyrelsen aldrig, for de havde ikke tid til at gå ud og fortælle disse mennesker, at der desværre ikke var noget på plakaten som annonceret. Jeg er rystet, og det var der vist også mange andre, der var," skriver Kirsten Sommer blandt andet.

Publiceret 12 April 2019 11:12