Kregme-køen. Arkivfoto

Kregme-køen. Arkivfoto

Kregme-projektet har fået grønt lys: Ombygning starter i 2020

"Farvel til Kregmekøen," lyder det fra folketingsmedlem - ombygning af rundkørsel starter i 2020

TRAFIK Folketingets finansudvalg har netop bevilliget pengene til en ombygning af Kregme-rundkørslen.

Det fortæller det lokale folketingsmedlem Hans Andersen (V), som er medlem af Finansudvalget og derfor også sad med i mødet: ”Jeg glæder mig meget over, at pengene til en ombygning af Kregme-rundkørslen nu er bevilliget sort på hvidt. Nu kan vi langt om længe se frem til at vinke farvel til køen i Kregme”.

Hans Andersen (V) har tidligere fortalt avisen, at finansieringen af Kregme-projektet skulle bevilliges endeligt på et aktstykke i Finansudvalget, før pengeposen sendes af sted og ombygningen kan starte: ”Derfor har det været vigtigt for mig at få det her sendt hurtigt til behandling i finansudvalget, så vi kan komme i gang med at bygge meget snart. Det er lykkedes, og det er helt fantastisk ikke mindst for de ca. 19.000 bilister i døgnet, der benytter rundkørslen”.

Fra rundkørsel til lyskryds

Der har været to løsningsmodeller i spil for at løse kapacitetsproblemerne i Kregme-rundkørslen. En udvidet rundkørsel, og en ombygning til et stort lysreguleret kryds. Det er den sidste løsning, der bliver en realitet som følge af den trafikaftale, regeringen og Dansk Folkeparti fremlagde i marts.

Vejdirektoratet har beregnet, at ombygningen af rundkørslen vil reducere forsinkelser med op til 320 timer pr. dag, hvor den største tidsgevinst finder sted i morgenmyldretiden. Det fremgår af et svar fra Finansudvalget. Bevillingen er på knapt 23 mio. kroner og ombygningen starter i 2020. /an

Publiceret 04 April 2019 15:09