Ny indretning i det nye Spisehuset Knud på Hundested Havn.

Ny indretning i det nye Spisehuset Knud på Hundested Havn.

Spisehus tager form

OPSTART ”Vi er simpelthen så trætte efter alle de forberedelser - men nu kommer alt det sjove med gæster og servering,” siger Charlotte Emanuelsen og Jens Heding, der i efteråret lancerede nyheden om Spisehuset Knud med forventet åbning april 2018.

Nu nærmer premieredagen sig efter ombygning af Hundested Havns gamle auktionsbygning, der de seneste årtier har huset forskellige restauranter og nu er totalt forvandlet efter måneders ombygning.

De to nye ejere er da heller ikke gået på kompromis med indretningen, for stort set alt er ribbet indvendig, så bygningens lokaler fremstår som nye og med helt andet interiør: ”Vi har håndplukket det nye inventar på forskellige auktioner og har skabt nogle forskellige spisemiljøer,” fortæller Jens Heding og peger på nogle specielle høje stole, der står ved en forhøjet bordplade, hvorfra der er udsigt til havnebassinet.

En krydret snaps kaldet Blå Hundested glimter i forårssolen og står denne dag klar til prøvesmagning i rummet med tilnavnet Pejsestuen og i øvrigt er udstyret med en grammofon, så gæsterne selv kan vende plader.

Walk-in vinskab

Det store lokale midt i spisehuset har plads til mange gæster ved forskellige slags borde, en håndfuld forskellige spisesituationer er der lagt op til rundt i huset, og i spisehusets højloftede rum findes oven i købet et afkølet walk-in ’glasbur’ til drikkevarer: ”Så kan man selv gå ind og se, hvad man kunne tænke sig af vin, rom, gin eller andre drikkevarer. Vi får et rigtig stort udvalg, og med hensyn til øl får vi Store Knud fra Halsnæs Bryghus på fad, høkerbajer, bryg fra for eksempel Herslev og Helsinge i hanerne, snapsen er næsten også lokal. Så vidt muligt vil vi bruge lokale leverandører og råvarer,” fortæller de to ejere og nævner kommende samarbejde med Spisekammer Halsnæs’ producenter og ikke mindst den nye melmølle på Grønnessegaard Gods.

Bistro-koncept

Husets brødbager bliver Michele Lucarelli, også er kendt som Hundesteds cyklende pizzabager, og i spisehusets nyindrettede og åbne bistrokøkken får han og resten af køkkenpersonalet spritnyt grej at arbejde med.

”Alt er flået ud og skiftet ud med nyt, det har været et kæmpe arbejde, men heldigvis har vi fået god hjælp fra en mindre hær af lokale håndværkere,” fortæller Charlotte og Jens, som indtil for nylig har haft andre jobs i restaurations- og cateringbranchen, men de seneste uger har de fokuseret på forberedelserne op til åbningen.

”Menukortet har ændret sig næsten dagligt, men nu er den ved at være der,” siger duoen og præsenterer kortet med retter som smørrebrød til frokost, signaturretterne muslinger og tatar hele dagen, mens aftenkortet blandt andet rummer skaldyr, fisk, bøf og friske desserter.

Knud kører på fuld kraft fra 7. april - se mere i ugens avis.

Foto: mew

Foto: mew

Publiceret 24 March 2019 09:30