Gustav Bastholm, Anton Bilde Wille og Magnus Westberg står bag undersøgelsen om kortere skoledage på Melby Skole. Foto Thomas Quvang

Gustav Bastholm, Anton Bilde Wille og Magnus Westberg står bag undersøgelsen om kortere skoledage på Melby Skole. Foto Thomas Quvang

Elever i kamp for kortere skoledage

Spørgeskema undersøgelse viser at Melby Skoles elever vil give afkald på lange frikvarterer mod at få tidligere fri

Af
Thomas Quvang

Skoleprojekt "Nogle dage er vi i skole til kl. 15.30, andre dage til kl. 14.45 og de sidste timer disse dage, de er altså hårde at komme igennem, nogen gange flyver det lige gennem hovedet på en, det som læreren siger, fordi vi er trætte og har svært ved at koncentrere os. De lange dage betyder også, at vi kan have svært ved at få tid til fritidsaktiviteter".

Sådan fortæller Anton, Magnus og Gustav der alle går i 7. klasse på Melby Skole. Ovenstående betragtninger gav det unge trekløver mod på en spørgeskema undersøgelse blandt eleverne på Melby Skole - Kunne det være en idé, at få kortere skoledage og er det en idé, at gøre de to lange frikvarterer betydeligt kortere mod at få tidligere fri?.

"Vi har sendt spørgeskemaet rundt til 100 elever fra indskoling, mellemtrin og udskoling og vi synes egentlig, at resultatet er ganske tankevækkende", lyder det enstemmigt fra Gustav, Magnus og Anton.

Entydigt resultat

Da de udfyldte spørgeskemaer kom retur var resultatet aldeles entydigt. Således sagde 99% af de adspurgte elever ja-tak til en kortere skoledag. Og i tilgift var 81% af de adspurgte elever for, at skære i de to lange frikvarterer mod at få tidligere fri.

"Vi er overraskede over, at resultatet er så markant og på den baggrund vil vi fremlægge det overfor en repræsentant fra byrådet", fortæller Magnus, Anton og Gustav der kom i gang med dette projekt via faget Innovation & Design:

"Vi synes at emnet 'kortere skoledage' er et rigtig godt tema og vi håber, at kunne få en større debat i gang", slutter de tre drenge fra 7. klasse.

Flere spændende emner er blevet taget op i Innovation & Design. Der er blandt andet arbejdet med madspild og tøjspild ligesom skolens (gamle) stole har været til diskussion.

Publiceret 22 February 2019 10:25