Arkivfoto: Michael M. Jørgensen.

Arkivfoto: Michael M. Jørgensen.

Gør Halsnæs skattelyfri

BORGERMØDE Flere af landets kommuner, bl.a. Århus og København, underskrevet "Charter for skattelyfri kommune" og forpligter sig hermed for at arbejde aktivt for at blive skattelyfri ved gennem sin indkøbs- og investeringspolitik at tilvælge virksomheder, der udviser en anvsvarlig skatteadfærd.

Indtil videre har kommuner, som repræsenterer 25 procent af landets befolkning, skrevet under - men ikke Halsnæs.

Det får nu foreningen Oxfam IBIS til at lægge vejen forbi Halsnæs. Under overskriften "Skal dine skattekroner sendes videre som profit til skattely?" holdes et offentligt møde torsdag 21. februar kl. 19-21 på Frederiksværk Bibliotek, Torvet 41.

Der vil være oplæg ved Ninna Holbek, Oxfam IBIS, og den unge driftige iværksætterkvinde Maritt Araba, der har gang i noget i Ghana og Danmark.

I efteråret 2018 var Halsnæs Kommunes samarbejde med Danske Bank til debat i byrådet i kølvandet på skandalen om hvidvask af milliarder af kroner gennem Danske Banks filial i Estland.

Et stort flertal på 18-3 vedtog at fortsætte det eksisterende samarbejde med Danske Bank. Kun Enhedslisten og SF stemte imod.

En opsigelse af samarbejdet ville have omkostninger for Halsnæs Kommune, idet der skal ske ny konkurrenceudsættelse og herefter implementering af den nye aftale, fremgik det af den redegørelse, som administrationen havde udarbejdet for byrådet:

"Særligt implementeringen af en ny bankaftale er meget omkostningsfuld – alle bankløsninger, som benyttes, skal skiftes, og integrationer fra mange systemer til det nye banksystem skal ændres."

Publiceret 21 February 2019 09:50