Fredag og lørdag springer Fortælleskoven ud på Frederiksværk Bibliotek

Fredag og lørdag springer Fortælleskoven ud på Frederiksværk Bibliotek

Fortælleskoven springer ud

Fredag og lørdag er der åbningsfest på Frederiksværk Bibliotek

Af
Thomas Quvang

Åbningsfest Nu springer Fortælleskoven snart ud på Frederiksværk Bibliotek.

Fredag 22. februar er der åbningsfest for skoler kl. 10, hvor fortællekunstner Kasper Sørensen tager deltagerne med på 'Guavajagt'. Herefter klipper bibliotekschef Lene Jakobsen snoren over og åbner skoven for børnene.

Dagen efter, lørdag kl. 13 er der åbningsfest for børnefamilier. Her kommer borgmester Steffen Jensen og holder åbningstalen. Bagefter går Kasper Sørensen på scenen og gennemfører endnu en 'guavajagt'.

'Skovfoged' viser rundt

Herefter er Fortælleskoven åben, og der vil i løbet af de næste tre måneder blive udklækket en masse små fortællere. Man kan besøge Fortælleskoven i bibliotekets åbningstid. Der vil være faste tidspunkter hvor man kan møde en 'skovfoged' som viser rundt.

Fortælleskoven er et voksested for historier i ord og billeder. Her kan børn over 5 år bevæge sig frit blandt findeord, farevildelser, fantastiske fortællinger og fanfarer inde i et overdimensioneret dukketeater.

Undervejs bliver børnene inspireret til at lave deres egne historier, så Fortælleskoven vokser og vokser. I skoven skinner solen altid. Og det sner, mens bladene springer ud. Vinden suser i trækronerne og Grøntrutteren spiser sig tyk i jordbær om natten.

Workshops og collager

I Fortælleskoven sker der løbende aktiviteter, hvor skovfogederne viser rundt og hvor der holdes workshops i skovcollager. Såvel børnehavers storegrupper og skoleklasser op til 4. klasse kan booke besøg i skoven i selskab med en 'skovfoged' fra Biblioteket.

Skoven er dyrket frem med ordfrø af forfatter Kim Fupz Aakeson og billedfrø af tegner Jørn Villumsen i samarbejde med flere forskellige biblioteker.

Ord og fortællinger

”Nogle gange kan man ikke se historien for bare ord. Nogle gange kan man ikke finde på noget som helst. Nogle gange hænger ordene ikke på træerne. Men i Fortælleskoven gør de, man kan plukke dem eller lade dem være, man kan gå på opdagelse mellem træerne, snuse noget op måske, rode i skovbunden, se hvad der gemmer sig i krattet, dagdrømme, man kan skrive lige hvad man vil, og fare ligeså vild det skal være”, lyder det fra Kim Fupz Aakeson og børnebibliotekar Pia From Michelsen supplerer:

”Børnene vil i skoven både se, lytte og bevæge sig gennem ord og fortællinger. De vil møde skovens lyse side og dens mørke side - og de vil møde sjove overraskelser i både skovbund og trækroner. Undervejs vil skoven understøtte folkeskolens læringsmål i både dansk og naturfag”.

Publiceret 19 February 2019 10:31