Menings Bådebyggeri rykker ind på Beddingen på havnen i Hundested.

Menings Bådebyggeri rykker ind på Beddingen på havnen i Hundested.

Ny bådebygger på Beddingen

Meinilds Bådebyggeri har fået værksted på havnen i Hundested

Ny indehaver Værftet på beddingen i Hundsted har fået Lars Meinild som ny indhaver.

Meinilds Bådebyggeri er flyttet ind for at servicere både der kommer på land. Bådebyggriet har erfaring med alle opgaver inde for træbåde, så som restaurering, haveri, vedligeholdelse, konstruktion og design samt nybygning.

"Vi arbejder med både i alle størrelser fra galeaser og skonnerter til små klinkebyggede joller", lyder det fra den nye indehaver.

Eriksen & Grøn

Lars Meinild kom i lære som skibstømrer hos Eriksen og Grøn i København efter afslutningen af 9. klasse. Efter 10 års arbejde som skibstømrersvend, tog Lars en HF eksamen og læste derefter naturvidenskab på universitetet. Her tog han en kandidatgrad i biologi og kemi. Senest har Lars undervist på gymnasienivau.

Selv om Lars har beskæftiget sig med mange forskellige ting har han aldrig sluppet bådbyggeriet. Selv under universitetsstudierne supplerede Lars sin indtægt ved at arbejde som bådbygger.

Lars Meinild har bygget en 36 fod klinkebygget kattegatsbåd Altair til eget brug. Altair er bygget efter egne tegninger inspireret af de traditionelle både bygget i området omkring Frederikssund, Lynæs og Gilleleje.

Bådbygger på fuld tid

Nybygningen var medvirkende årsag til at Lars genoptog sit gamle fag som selvstændig bådebygger på fuldtid. I de første to år har aktiviteterne været i København på skibene i Nyhavn og i Østerbros Fiskerihavn. Mangel på beddingsfaciliteter i København, gjorde det dog oplagt at søge lidt væk, og da muligheden i Hundested bød sig blev flytningen en realitet.

Overtagelsen af værftet på Beddingen fejres med en reception torsdag 21. februar kl. 14-18 hvor alle er velkomne til at kigge forbi og få en snak med Lars Meinild.

Publiceret 15 February 2019 00:00