Alle lyskrydsets farver samlet på den røde løber ved den traditionsrige skolefest for udskolingens elever

Alle lyskrydsets farver samlet på den røde løber ved den traditionsrige skolefest for udskolingens elever

Farvestrålende Skolefest

De ældste elever fra Magleblikskolen og Ølsted Skole havde 'Lyskryds' som tema ved den traditionsrige skolefest

Af
Milla Bilde Wille 8B

Udskoling Det er en helt almindelig torsdag aften klokken 19:00, men ikke for udskolingseleverne fra Arresø skole Magleblik og Ølsted Skole.

Det er nemlig deres årlige skolefest med 'lyskrydsfest' som årets tema. Alle eleverne har enten grøn, gul eller rød på, alt efter om de er single, har en flirt eller er i forhold. Fællesskabet er meget vigtigt for eleverne, derfor er skolefesten noget, alle eleverne tager seriøst.

Rødt i kinderne

Bassen dunker, der snakkes, grines og danses en del. Mange synger med på numrene, der spilles af den lokale DJ. Varmen strømmer igennem eleverne, og gør dem let røde i kinderne. Hængende i luften er der en lugt af popcorn fra festens bar, hvor man kan købe sodavand, slush ice, chips og popcorn.

Festen er alkoholfri og gratis at komme med til for eleverne, og udendørs omkring festen holdes der øje med eventuelle uvedkommende af frivillige forældre.

Pynten er i lyskrydsfarverne grøn, gul og rød. Der hænger stofstrimler og lyskryds af pap ned fra loftet, som eleverne selv har lavet. På gulvet, bordene og andre steder er der serpentiner og balloner i temaets farver. Selv slush icen er i lyskrydsfarverne. Der er blevet gjort meget ud af det, og eleverne synes det er spændende.

Lærerne på dansegulvet

Ikke mindst eleverne, men også lærerne engagerer sig i meget i festen. Det er lærerne, der står for bestilling af diverse maskiner og indkøb af pynt og snacks. Derudover er det også dem, der vælger både de nominerede og vinderne af de forskellige priser, der bliver uddelt senere på aftenen. Lærerne er selvfølgelig også med til festen, hvor nogen står i baren sammen med eleverne, og andre er ude på dansegulvet.

For dem, der ikke er til dans og sang, er der hyggerum, hvor man kan se billeder af eleverne på den røde løber. Der er også et spillerum med forskellige brætspil og billard. Her kan man tage en lille pause for dansen, og få snakket lidt med vennerne. Sidst på aftenen er der sodavandstafet, hvor eleverne går sammen i hold og stiller op mod hinanden. Mange tilskuere er med til at heppe her. Festen har altså mange fælles aktiviteter.

Styrker samværet

Udskolingen er ét stort fællesskab for eleverne. Derfor er det vigtigt for udskolingen, at festen er noget, de er sammen om, og det er den også blevet til.

Det har været en rigtig god fest med en masse samvær og sjov. Det kan hele udskolingen helt sikkert være enige i. Alt det festen har indeholdt, vil være med til styrke samværet endnu mere i udskolingen fremover.

Publiceret 14 February 2019 09:49