Sebastian Klein, Vicky Knudsen og Johan Olsen i vinterkulden på Melby Overdrev. Videograb: mst.dk

Sebastian Klein, Vicky Knudsen og Johan Olsen i vinterkulden på Melby Overdrev. Videograb: mst.dk

VIDEO: Kanon-jury på Overdrevet

Sebastian Klein, Vicky Knudsen og Johan Olsen ude i naturen

NATUR Tre af jurymedlemmerne, som var med til at indføje Melby Overdrev og Tisvilde Hegn i den nationale naturkanon, har lavet en videohilsen fra den smukke naturperle i Halsnæs: Sebastian Klein, Vicky Knudsen og Johan Olsen er enige om, at der er smukt i Melby Overdrev og det bærer deres videohilsen på www.mst.dk/friluftsliv klart præg af.

"Det er et godt sted for sommerfugle og for fugle," konstaterer Sebastian Klein, og Johan Olsen stemmer i: "Det kan godt se lidt kedeligt ud om vinteren, men det er bestemt ikke tilfældet," siger han og trioen opfordrer til at komme ud og opleve det, også i den kolde tid.

"Her er fedt på alle årstider, også selv om det hele ikke står i fuldt flor," siger Vicky Knudsen i videoindslaget.

Melby Overdrev og Tisvilde Hegn blev i efteråret udvalgt som et ud af blot 15 områder i Danmark, som havde fortjent at komme med i en national naturkanon.

Blandt medlemmerne i den udvælgende jury var Sebastian Klein, Johan Olsen og Vicky Knudsen, der trods vinterkulden har meget godt at sige om stedet.

www.naturkanon.dk kan man i øvrigt læse mere om de unikke naturområder Melby Overdrev og Tisvilde Hegn med hede og klitplantage. Faktisk er Melby Overdrev Sjællands største hede med et enestående naturliv.

Og Tisvilde Hegn er en af landets gamle klitplantager med op til 250 år gamle skovfyr og store mos-tæpper, foruden et rigt plante- og dyreliv. /an

Publiceret 11 February 2019 10:42