Børn i Ølsted kan nu se frem til at kunne fortsætte deres skolegang på Ølsted Skole helt frem til og med 9. klassetrin. Arkivfoto.

Børn i Ølsted kan nu se frem til at kunne fortsætte deres skolegang på Ølsted Skole helt frem til og med 9. klassetrin. Arkivfoto.

Endeligt farvel til Arresø Skole

Fra næste skoleår er skolerne i Ølsted og på Magleblik atter selvstændige

Af
Kim Larsen

FOLKESKOLE I 2011 besluttede Halsnæs Byråd at fusionere flere af kommunens skoler, f.eks. blev skolerne i Ølsted, Kregme og Magleblik lagt sammen under navnet Arresø Skole.

2019 blev så året, hvor Halsnæs Byråd besluttede at gøre skolerne i Ølsted og på Magleblik selvstændige igen - og dermed nedlægge Arresø Skole. Det sker med virkning fra næste skoleår, og begge skoler bliver 'hele skoler' med 0.-9. klasser.

Forslaget har været i høring, og der var ingen overraskelser i de høringssvar, konstaterede udvalgsformand Helge Friis.

I byrådet var der også enighed hele vejen rundt og flere ønskede tillykke til både Ølsted og Magleblik med, at skolerne igen bliver selvstændige.

Walter Christophersen tilsatte dog lidt malurt til den opløftede stening med bemærkningen:

"Hvis man havde fulgt Dansk Folkepartis indstilling i 2011, så havde vi været denne sag foruden."

Nyt navn

For nogle uger siden skrev vi her i avisen, at Magleblikskolen nu igen kommer til at hedde Magleblikskolen. Men det er faktisk ikke tilfældet, den kommer nemlig til at hedde Magleblik Skole, oplyste Helge Friis på byrådsmødet.

Publiceret 08 February 2019 12:35