Selvom affaldsverdenen er fuld af teknik, er det stadig borgernes gode sorteringsvaner og adfærd på affaldsområdet, der gør allermest nytte.

Selvom affaldsverdenen er fuld af teknik, er det stadig borgernes gode sorteringsvaner og adfærd på affaldsområdet, der gør allermest nytte.

Affaldsudstilling på turné gennem Halsnæs

Få en snak om den nye affaldsplan over en kop kaffe eller te og deltag i en sjov affaldskonkurrence

Affaldsturné Natur & Miljø-afdelingen i Halsnæs Kommune drager på turné kommunen rundt i forbindelse med høringsperioden for kommunens nye affaldsplan.

Således besøger et bemandet pavillontelt otte forskellige torve og parkeringspladser i Halsnæs Kommune i februar og marts.

Den mobile affaldsudstilling medbringer varm te og kaffe lavet på stedet med 100 procent bioflaskegas - nok Danmarks første af slagsen -, en miniudstilling af køkkenunderskabe med systemer til hjemmesortering, en snak om affaldsplan og borgernes mulighed for at indsende høringssvar samt en sjov og nem affaldskonkurrence.

Keramik og tulipaner i præmie

Præmien i konkurrencen er en stor buket forårstulipaner i en solid, lokalproduceret, keramisk pokalvase, som er dekoreret til lejligheden og lavet til at holde.

"Det bedste affald er det, der rent faktisk aldrig bliver til affald," udtaler miljøsagsbehandler Christian Oxenvad fra Natur & Miljø i Halsnæs Kommune. Christian tilføjer:

"Pokalvasen er specialdesignet til flere størrelser buketter - og tulipaner er i øvrigt fremragende sorteret som bioaffald, når de er brugt op".

Alle er velkomne til at få en snak i øjenhøjde om nationale og kommunale ambitioner for mindre (rest)affald og i stedet mere genbrug, mere genanvendelse, mere reparation, et renere miljø og et mere stabilt klima.

Halsnæsturnéen starter 15. februar

Turnéen lægger ud ved 'Kvickly-passagen' i Frederiksværk fredag eftermiddag d. 15. februar kl. 14-17, hvor flere byrådspolitikere også vil være til stede.

Dagen efter er det hos Meny i Hundested kl. 10-13. Fredag 22/2 er det hos SuperBrugsen i Ølsted kl. 14-17 og den 23/2 er det hos Spar/Min Købmand i Liseleje kl. 10-13.

I marts startes der fredag 15/3 hos Rema 1000 i Kregme kl. 14-17 og lørdag 16/3 er det hos Jem&Fix kl. 10-13. Turnéen sluttes af i dagene 22. -23 marts hos hhv. Rema 1000 i Hundested kl. 14-17 og på Nordtorvet, Nørregade i Frederiksværk kl. 10-13.

Publiceret 08 February 2019 09:54