Storebjergskolens Spejlsalen (t.v.) og blok D (t.h.) er i spil som ny lokation for Paraplyen Hundested. Luftfoto: Krak.dk

Storebjergskolens Spejlsalen (t.v.) og blok D (t.h.) er i spil som ny lokation for Paraplyen Hundested. Luftfoto: Krak.dk

Paraply-proces foldes ud

Enigt byråd bag procesplan, der skal afklare mulighederne for at flytte Paraplyen Hundested til Storebjergskolen

Af
Kim Larsen

HUNDESTED En del af den tidligere Storebjergskolen - Spejlsalen og Blok D - kan få en fremtid som aktivitetscenter for 60+ borgere i Hundested og omegn. Hele Halsnæs Byråd bakker i hvert fald op om den procesplan, der skal afklare mulighederne for at flytte Paraplyen Hundested fra Halsnæs Medborgerhus til Nørregade 87.

Selvom politikerne var enige om at gå videre med procesplanen, så var der mange kommentarer til projektet. Her et lille pluk:

Kommentarer

Anja Rosengreen (SF): "Vi kan sagtens se nogle fine perspektiver i at have et ældreaktivitetscenter på Storebjergskolen - som nok skal have et andet navn på et tidspunkt - blandt andet bedre muligheder for udendørs aktiviteter og værkstedsaktiviteter."

"Jeg har talt med nogle brugere, som er en smule bekymrede for placeringen sammen med sygeplejen og genoptræningscentret, fordi det signalerer lidt for meget 'gammel' frem for 'senior'. Der er ikke så mange rum i det offentlige rum, hvor man kan mødes på tværs af generationer, det tror jeg vi skal begynde at tage vare på. Men fint med en procesplan, så vi kan lade brugerne se, hvad de kan få ud af de muligheder, der viser sig," sagde Anja Rosengreen blandt andet.

Tommy Frøslev (S): "Vi har i udvalget været på rundtur med leder af Paraplyen, Mie, for at se på den eventuelle nye lokation. Der er rigtig gode muligheder for mange forskellige aktiviteter både inde og ude - også fysiske og kreative aktiviteter, som har været efterlyst i den nuværende lokation oven på biblioteket."

"Jeg ser også mulighed for synergi i samarbejdet mellem de forskellige tilbud, der er på matriklen. Og med placering af en specialskole, kan der også være muligheder for møde mellem generationer."

"I de høringssvarene er der en bekymring for, om man i en periode skal være delt på to matrikler, og om den økonomi, der er til rådighed, vil kunne række til en etablering på Storebjergskolen. Og det er noget af det, der skal være fokuspunkter i den undersøgelse, man skal lave," lød det fra Tommy Frøslev.

Gitte Hemmingsen (DF): "Det er et godt projekt. Det bliver helt fantastisk , når Paraplyen rykker ind på Storebjergskolen med mange muligheder for aktiviteter. Det bliver et godt sted for ældre borgere over 60 og førtidspensionister," sagde Gitte Hemmingsen (DF), der talte som om, projektet allerede var vedtaget.

Sune Raunkjær (V) kaldte det et spændende og ambitiøst projekt, men kunne, som Anja Rosengreen, ønske sig at generationerne bliver blandet lidt i stedet for entydigt at lave et miljø for ældre.

Og så advarede han brugerne mod at tro, at de nu får det meste af Storebjergskolen, og at det hele kommer til at køre efter en snor efter et halvt år.

"For det kommer ikke til at ske!" fastslog han.

Michael Thomsen (V) var glad for, at Paraplyen ikke vil sætte sig på alle kvadratmeter, for han ser gerne, at man på den tidligere skole får samlet endnu flere sundhedsopgaver, nu hvor en reform lægger op til, at kommunerne skal stå for flere sundhedsopgaver.

Stormøde

Engang i marts vil Halsnæs Kommune invitere til et stormøde om Paraply-planerne og mulighederne for synergi mellem de fremtidige brugere af den tidligere Storebjergskolen. Deltagere på mødet vil f.eks. blive Ældrerådet, Handicaprådet, Paraplyens bestyrelse, Størreforeningen for Paraplyen, Træning og Aktivitet, Lillebjergskolen (den nye specialskole).

Publiceret 06 February 2019 14:05