Thomas Møller Nielsen (V), byrådsmedlem og Halsnæs' repræsentant i Movia, har en plan. Arkivfoto

Thomas Møller Nielsen (V), byrådsmedlem og Halsnæs' repræsentant i Movia, har en plan. Arkivfoto

Bøvl med køreplaner: "Ikke i orden"

Movia indbydes til trafikbesøg

TRAFIK "Det er ikke i orden," siger byrådsmedlem og medlem af Movias repræsentantskab, Thomas Møller Nielsen (V), i kølvandet på en del kritik af nye køreplaner og manglende korrespondence mellem trafikforbindelser efter køreplanændringerne i december.

Buschauffører har før gjort opmærksom på, at køretiderne er strammet så meget, at passagerer bliver forsinket, hvis de f.eks. skal videre med tog. Efter et strategimøde i trafikselskabet Movia har Thomas Møller Nielsen nu fået en idé om at invitere blandt andre Movias trafikplanlæggere en tur til Halsnæs for at få syn for sagen.

"Der har været en del berettiget kritik af, at der f.eks. ikke skulle sættes nye køreplantavler på busstoppesteder. Det er afløst af digitale løsninger med sms-service og apps, hvilket har givet nogle problemer for navnlig de ældre passagerer, som ikke lige har en smartphone i lommen for at kunne tjekke bustiderne," siger Thomas Møller Nielsen, der efter melding fra trafikselskabet videregiver beskeden om at det er nye tider for køreplanerne: "De kan bestilles i papirform, men vi må nok erkende, at det bliver elektroniske løsninger fremover, altså med apps og på hjemmesider. Jeg havde gerne set, at ændringerne blev meldt tydeligere ud, eksempelvis via Ældresagen, så de ældre passagerer var blevet bedre informeret," siger han og giver sin tydelige tilkendegivelse af manglende sammenhæng mellem bus- og togtider:

"Det skal gøres bedre, for vil man noget med den kollektive trafik, handler det i høj grad om at tiderne passer sammen - og ikke som nu, hvor passagerer oplever, at busser kommer ind på Frederiksværk station få minutter efter at toget er kørt," siger Thomas Møller Nielsen, som håber at Movia vil tage imod en invitation til at opleve det bøvl, som mange passagerer oplever. /an

Publiceret 28 January 2019 19:00