Ældreråd: Nej tak til skoleelever på plejecentre

Af
Kim Larsen

ÆLDREPLEJE På Venstres anmodning har Udvalget for Ældre og Handicappede drøftet muligheden for at ansætte store skoleelever i fritidsjob på kommunens plejecentre.

Formålet er at give unge mulighed for at snuse til social- og sundhedsfagene i håb om at få flere unge til at vælge en uddannelse indenfor social- og sundhedsområdet.

Halsnæs Ældreråd fraråder i sit høringssvar at gå videre med denne plan - i hvert fald på nuværende tidspunkt.

Plejecentrene er præget af mangel på personale, sygemeldinger og stort brug af skiftende vikarer - nye ansigter frembringer utryghed hos en stor del af de svage ældre, påpeger Ældrerådet blandt andet.

Der er ikke ressourcer

"Hvis der skal åbnes for, at unge skoleelever skal have deres gang på plejecentrene, kræver det stor forberedelse og inddragelse hos personale, men også undervisning og støtte på flere niveauer af de unge. Det er der simpelthen ikke ressourcer til ude på plejecentrene," fastslår Ældrerådet.

På den bagggrund fraråder Ældrerådet, at forvaltningen pålægges opgaven med at udarbejde forslag til en Halsnæs-model for at inddrage unge på plejecentrene.

Et enigt Ældre- og Handicapudvalg valgte at trodse Ældrerådets indvendinger og besluttede, at administrationen skal udarbejde et forslag til, hvordan den såkaldte Horsens-model kan implementeres i Halsnæs Kommune.

Publiceret 22 January 2019 11:08